31 . augustil toimus Mõniste pargis loodetavasti traditsiooniks muutuv Muinastulede öö kontsert. Kui eelmisel aastal esines Uku Suviste ning tuleristsed sai esimest korda ka Mõniste koor, siis sellel aastal oli laval terve ansambel - Luisa Värk, Alen Veziko, Priit Sootla, Eduards Glotovs. Eriliseks tegi kontserdi Mõniste inimeste jaoks see, et Luisa juured on siinkandis. Eelmise aastaga võrreldes tegime muutusi nii koori paigutuse kui ka laulude valikul ning see tasus end täielikult ära. Olen veendunud, et elamus, mille igaüks kahesaja kaheksakümnest kontserdikülastajast sai, oli suurepärane. Punkti pani õhtule tule-etendus. Mõniste Avatud Noortekeskuse 7. sünnipäeva auks lennutati augustitaevasse vastav arv taevalaternaid. Aitäh Mõniste koorile ja juhendaja Külli Mannasele! Loodan, et te võtate vastu ka järgmise aasta väljakutse. Aitäh meeskonnale ja toetajatele - Kohaliku Omaalgatuse programm, MTÜ Ääremaa Noored liikmed, sõbrad Sarust ning kontserdikülastajas!

Suve viimasel päeval 22.septembril alustasime pööripäeva jooksude sarjaga - jooksime, kõndisime suvest sügisesse. Jooksus osalejad olid jagatud seitsmesse vanuserühma. Kuni 1 2 aastaste poiste hulgas saavutasid I koha Kaspar Metsalu, II koha Merlis Hass ja III koha Joonas Udsu. Sama vanade tüdrukute hulgas võidutses Greete Sarapuu, II koha saavutas Kärol Mägi ning III koha Sandra Mägi. 13-17 aastaste noormeestest oli võitja Henri Tiitus, 18-30 aastaste meeste esikoht läks jagamisele Siim Lüüsi ja Ragnar Rebase vahel, 31 + meeste hulgas saavutas I koha Mati Tiitus ning II koha Markus Sarapuu. 18-30 aastaste naiste vanusklassis võitis Pihla Teppo, II koha saavutas Moonika Mägi. 31 + naistest võitis Anneli Rebane, II koha saavutas Merle Luts ja III koha Merike Siilivask.

Aitäh meeskonnale ja toetajatele - eriline tänu Ahti Leimannile, kelle mesi ehtis auhinnalauda. Aitäh Anu Lindebergile, kes oma sügisannid tõi just meeskonnale, mee kinkisime võistluste peakohtunikule Virve Tammele, vahvad suvikõrvitsad jätsime ehtima noortekeskuse ruume, aga kuna enamus meeskonnast rajal oli, siis loosisime ka Anu hoidised (nagu ka kõigi teiste toodud hoidised) osalejate vahel välja.

Aitäh veelkord kõigile toetajatele! Kohtume jooksul-kõnnil, kus saadame ära sügiste ning võtame vastu talve!