Head Konguta valla elanikud!

Talvine pööripäev on kohe saabumas ja oleme jõuluootuses. Annan Teile lühikese ülevaate mööduvast aastast. Kohe võib öelda , et 2011 aasta oli meie vallale hea. Eriti rõõmustav on asjaolu, et meie rahvaarv on kasvanud. Kaks nädalat enne aasta lõppu on meid 1432. See on viimaste aastate suurim arv. Järgmise aasta eelarve on meil ettevalmistatud ja tuleb ilmselt samas suurusjärgus kui tänavugi. Vähenenud on kulud valitsussektorile ja suurenenud on valla eelarvekulud haridusele. Katsume seda joont hoida, sest kool on hästi hakkama saanud ja olles meie valla suurim allasutus, on meile väga oluline, et kooli ja lasteaia maine ikka tõuseks. Konkurents hariduse vallas on Eestis väga suur ja suureneb veelgi. Meie valla laenujääk on 223 550 EUR (3,5 milj. krooni), mille tagasimaksmine lõpeb 2017. aastal. Kahel viimasel aastal me laenu võtnud ei ole ja ei plaani seda teha ka tuleval aastal. Tulumaksu laekumise tõusu poolest oleme Tartumaa valdadest kaheksa esimese hulgas ja heameel on sellestki, et tõusnud on meie inimeste tulumaks 1 elaniku kohta. Konguta valla suuremad investeeringud sel aastal olid: Metsalaane ja Kurelaane külade vee - ja kanalisatsiooni tööd - 44 846 EUR, Mäeotsa - Härjanurme tee remont - 19 607 EUR, valla üürimaja korteri remont - 5 750 EUR, osalus Mäeotsa Külaseltsi külamaja ehitusel - 8 243 EUR, osalus MTÜ Konguta Segakoor projektis helitehnika, videotehnika ja rahvamaja toolide soetamiseks - 4 450 EUR, Saksjaagu tee remont - 4 895 EUR ja Kähri tee remont - 2 496 EUR.

Suurt rõhku panime sellel aastal ka heakorratöödele. Kool sai uue aia, olemas on uus ohtlike jäätmete konteiner, valmis sai rahvamaja multifunktsionaalne spordiväljak, lisandunud on uued pargipingid nii kooli - kui ka sotsiaalmaja juurde. Koristatud ja uuendatud on mitmed haljasalad.

Pika ja numbriterohke jutu lõpus vaatame natuke ka uude aastasse. Järgmise aasta valla peamised tegevused on: Kentsi järve projekt, valla uue bussi soetamine, Mälgi ja Konguta külade vee- ja kanalisatsiooni projektide edasiarendus, Annikoru parkla ehitus, rahvamaja soojustamise projekt ja laululava- õuesõppemaja projekt. Jätkame teede remoniga nii valla teedel kui ka erateede remondi toetamist. Loodame ka hajaasustuse veeprojekti jätkumisele riigi poolt.

Teadmiseks veel, et jõulueelne saun 23.12.2011 Annikorus on vallaelanikele tasuta.

Ilusat jõuluaega ja head vana-aasta lõppu!