18. jaanuaril 2012 toimunud Võru Linnavalitsuse istungil tunnistati projektiga „Võru Kreutzwaldi Gümnaasiumi renoveerimine" seotud riigihanked „Võru Kreutzwaldi Gümnaasiumi rekonstrueerimine" ja „Võru Kreutzwaldi Gümnaasiumi rekonstrueerimise ehitusjärelevalve" kehtetuks.

Põhjuseks oli asjaolu, et võrreldes riigihangete väljakuulutamise ajaga on ehitustööde ja omanikujärelevalve teenuse hinnad tõusnud sel määral, et hankelepingu täitmine ilma seda muutmata pole võimalik.

Lisaks oli hankelepingus ehitustööde lõpetamise tähtajaks märgitud 1. juuli 2012, mis ei ole enam reaalne. Linnavalitsus töötab läbi projekti tehnilist dokumentatsiooni, et leida odavamad lahendused. Kui need on välja selgitatud, kooskõlastatakse muutused EASiga. Paralleelselt teeb Võru Linnavalitsus ettevalmistusi uute riigihangete korraldamiseks. Ühtlasi on linnavalitsusel plaanis taotleda projekti tähtaja pikendamist.

EASi otsus selle projekti rahastamise kohta oli tingimuslik, st Võru linn peab võlakoormust vähendama 1. juuniks 2012. Linn on astunud selleks samme: on tehtud eelarvekärpeid ning endiselt kavandatakse Võru Soojuse müüki. 14. märtsi volikogu istungil langetati veelgi aktsiate hinda, et suurendada nende atraktiivsust potentsiaalsete ostjate jaoks.