Keegi jõi enne tulekut suure kruusi kohvi, et vaim koosoleku ajal virge püsiks, paljud jõudsid lõunasupi süüa. Kui siis Karulaugu lasteaia saali uksed avanesid ja õpetajad sisse astusid, jäid nad tummalt seisma. Saal oli kaunilt kujundatud: lauad valgete linadega ja kohviserviisidega kaetud, keskel kõrgetes vaasides kaunid lilleseaded.

“Täielik hämmastus! Väga lahe! Väga tore! Meeldiv üllatus!” sellised olid esimesed muljed ja kommentaarid. Kõige enam imestati selle üle, et kuidas oli majas saladust hoitud nii, et keegi ei näinud, missugused ettevalmistused saalis toimusid.

“Olime valmis arutlema, pidime ka ise ideid esitama,” rääkisid üllatunud õpetajad. Kuid tavapärase õppenõukogu asemel oli seekord kohal firma BCD Bar, Coctails ja Dream, kes pakkus põnevaid alkoholivabu kokteile. Tuntud kokk Anni Arro tutvustas oma retseptide järgi valmistatud kooke, mida kõik seejärel maitsesid ja imeheaks tunnistasid. Muusikalist meeleolu lisasid Tuuli Rand ja Kusti Lemba Georg Otsa nimelisest Muusikakoolist.

“Kui oleks ette teadnud, oleks jätnud lõuna söömata,” ohkas mõni hõrgu koogi juures.

“Harva saame me kõik kokku,” rõõmustasid lasteaia õpetajad. “Hea on tunda, et meist hoolitakse,” ütlesid paljud.

Kust tuli mõte teha tavalisest teistsugune töökoosolek – sellele ei osanudki päeva korraldaja, Viimsi Lasteaiad juhataja Margery Lilinethal vastata. “Kui on head töötajad, siis on põhjust ka pingutada,” ütles ta. “Emotsioonid annavad jõudu ja selline üllatus teeb mõlemale rõõmu, nii tegijale kui ka neile, kes näevad, et neid väärtustatakse. See oli mu eesmärk.”

Sõnadest suurem oli tänu, kui juhatajat lahkudes kallistati.