Lähiajal on plaanis investeerida mitu miljonit eurot järgmiste tegevuste tarvis: tööstusterritooriumi lähteseisundi uuringuks; uue tehnoloogilise mahutipargi valmimiseks; plasmaseadme, mis mõeldud välisõhu puhastamiseks, katsetuse lõpetamiseks; tootmisterritooriumi korrastamiseks sh vanade hoonete lammutamiseks; nelja generaatori ehitamiseks; Põhja-Kiviõli karjääri sulgemise KMH valmimiseks.

Vana mahutipargi kaotamise ja soojatorustike rekonstrueerimise tulemusena saab eeloleval talvel Kiviõli linnale rohkem sooja müüa kui seni. Marti Hääl kommenteeris, et eesmärgiks on seatud ettevõtte energiatõhususe viimine tasemele, kus tehas tagab Kiviõlile baassoojuse (-10 kraadi juures). Tipukoormuste juures peaks Kiviõli Soojus appi tulema.

Marti Hääl ütles, et ettevõtte arengustrateegia järgi tehakse vanad asjad korda ning ettevõtet edasi arendades tähendab see tulevikus 150 täiendavat töökohta. KKT nõukogu esimees rõhutas ka asjaolu, kui vajalik ja edasiviiv on oponentide olemasolu, aga siin on ülioluline konstruktiivne, mitte lahmiv lähenemisviis.