Kava on inspireeritud viimase 100 aasta jooksul kirjutatud teostest, mida tutvustatakse publikule läbi harfi, kandle ja klavessiini tämbritest sündiva ainulaadse sünergeetilise kõlapildi. See pakub uudset lähenemisnurka nii Eesti nüüdismuusikale kui ka uudset interpretatsiooni klassikalise muusika kullafondi kuuluvatele teostele. Vaatamata instrumentide erinevale ajaloolisele taustale ja iseloomulikele tämbritele on neile ühine heli tekitamine näppimise teel ja kammerlikum kõla.

Kontserdi pealkiri pärineb kavas olevast teosest A Tre, mis kannab endas väärikust ja erakordsust, sest teose autoriks on Eesti muusika suurkuju Ester Mägi, kes aastal 2012 on tähistamas oma 90-ndat sünnipäeva. Teos ise on pärjatud aasta parima kammerteose tiitliga ja seda Eesti Vabariigi esimesel taasiseseisvumisaastal. Kullafondi väärtusega on ka kavas olev teos Kellad, mis kirjutatud tänase Eesti muusika teerajaja Heino Elleri poolt ja kelle sünnist möödumas 2012. aastal 125 aastat.

Una Corda on igas oma uues kavas pakkunud publikule ka esmaettekannet Eesti heliloojalt. Seekord on ansamblile andnud nõusoleku uudisteose kirjutamiseks Margo Kõlar.
Kava tutvustab ka 2011.aasta sügisel valminud ansambli esikplaati UNA CORDA.

Ansambli koosseisu kuuluvad Kristi Mühling kandlel, Liis Viira harfil ja Ene Nael klavessiinil. Liis Viira on tuntud nii harfimängijana kui ka noore heliloojana, Kristi Mühling on innukas nüüdismuusika interpreet ja kuulub ka ansamblisse Resonabilis ning Ene Nael on lisaks muusiku elukutsele ka noorte klavessinistide õpetaja.

Piletid saadaval Piletilevis ja tund enne algust kohapeal! Tallinnas 8€/4€, Sauel 4€ /2€, Karksi-Nuias kontsert tasuta.

(üritusel kehtib ka Estraveli kuldkaardi omanikele soodustus -10%)

21. VEEBRUAR kell 18:30 Saue Muusikakool

23. VEEBRUAR kell 19 Mustpeade maja

24. VEEBRUAR kell 12 Karksi Valla Kultuurikeskus

UNA CORDA

"A TRE"

Kavas:
Peeter Süda- Gigue (à la Bach) orelile, Una Corda seade
Heino Eller - Kellad klaverile, Una Corda seade
Ester Mägi - A Tre viiulile, kitarrile ja tšellole, Una Corda seade

Rein Rannap - Boolero harfile
Mirjam Tally - Joon ansamblile Una Corda
Ester Mägi - Kaheksa pala viiulile ja klaverile, Una Corda seade
Cyrillus Kreek - Õnnis on inimene kogumikust "Taaveti laulud" , Una Corda seade

René Eespere - Sõbralik šarž klaveripala neljale käele, Una Corda seade