Ega need polnud ka esimesed külla tulnud esinejad, kellel sõna otseses mõttes karp lahti kukkus, kui nad lavaauku sisenesid. Niivõrd positiivne aura on rokirahvale UnderGroundis. Tuleb minulgi sellega nõustuda. Nagu arvata võite, ei jää eelpool mainitud üritus «põrandaaluses» rockiklubis sel sügisel viimaseks. Kohe-kohe, 4. novembril, läheb seal tõeliselt mölluks! Ütlen kohe, vabalt võivad koju jääda nõrgema närvikavaga ja tugevama (võlts) moraalitundega tegelased, et rahus pehmes soojas tugitoolis helesiniselt ekraanilt pritsivat maailma kurjust ja valesid nautida. Kellel aga natukegi julgust tõele näkku vaadata ning asju õigete nimedega nimetada, on lahkelt oodatud WUNDERPUNK nimelisele koosolekule.

Ürituse nimest võib eeldada neetides ja harjadega seltsimeeste jõulisi ja vaimukaid, ühiskonnakriitilisi ja halastamatult ausaid etteasteid. Piisab, kui mainin ära veel esinejad Onu Bella Bänd, Kulo & Kojamees, meie oma mees nagu orkesterPeeter (Anarch) Änilane ja tema Punkester! Viimane kollektiiv on loodud Põlva ühisgümnaasiumi puhkpilliorkestri andekate liikmete baasil. Juba Põlva Päevade raames mai kuu lõpul saime UnderGroundis nautida selle koosluse teravmeelseid töötlusi rokiklassika vallast. Siis astuti üles nime all Peeter Änilase Karmid Torud.

Loogiline jätk on see, et taoline kamp ei saanud jääda loorberitele kauaks puhkama ja tulemuseks ongi nüüd 4. novembril lavaaugust kostma hakkavad pungiklassika töötlused. Ainuüksi sellepärast tasub jalad ahtri alt välja tirida ja sammud kultuurikeskuse poole sättida. Igatahes mina ise olen üks suur uudishimu. Kätt ausalt südamele pannes julgen väita, et tulemas on suursündmus UnderGroundi kirevas ajaloos. Niisiis, kõik vabameelsed põranda alla ja kohtumispaika ei tohi muuta! Ja veel, tore on kui sinu esmane registreering on toimunud vähemalt 18 aastat tagasi.