Üks selline seisab ees eeloleval uusaastaööl, mil koos 2010. aastaga vajub minevikku Eesti kroon. Sel puhul on suure südame ja lustliku meelega inimesed oodatud pärimusmuusika aita, et tantsida ansambli Untsakad lugudest saadetuna vastu mälestusväärsele momendile.

Eesti pärimusmuusika keskuse avalike suhete juht Rannar Raba ütles, et aastavahetuspidu peetakse aidas teist korda. Eelmisel uusaastaööl tantsitas enam kui 300 lähedalt ja kaugelt saabunud peolist ansambel Apelsin. «Need, kes toona kohal olid, võivad kinnitada, et välja kukkus igavesti tore pidu, kus tantsulusti jätkus varajaste hommikutundideni. Nüüd tahame korrata sedasama Untsakate abiga,» rääkis ta.

Raba arvates korraldatakse Viljandis kahetsusväärselt vähe pidulikke tantsuõhtuid, mis meelitaksid ennekõike küpses eas inimesi. «Püüame aastavahetuspeoga seda auku täita ja pakkuda viljandlastele võimalust end tähendusrikkaks ööks hästi riidesse panna ning koos lähedaste ja sõpradega väärikalt meelt lahutada,» põhjendas ta.

Aida uksed on 31. detsembril peoks valla alates kella 21-st ning ansambel hakkab suures saalis mängima kell 22. Õhtut juhib näitleja Aarne Soro ning külalised saavad muu hulgas osa üllatusest, õnnevalamisest ja õnneloosist. Suures ja väikeses saalis on avatud kohvik ja puhvetid.

Peo piletid on müügil pärimusmuusika aidas ja Piletilevi müügikohtades.