Uppunud inimeste vanused jäävad 10-78 eluaasta vahele. Nende seas oli 20 meesterahvast ja viis naisterahvast. Seitse inimest kaotasid elu meres, 16 erinevates siseveekogudes, üks uppus basseinis ja üks vannis.

Kolmel juhul oli inimene veekogul veesõidukiga kalastamas või veesporti harrastamas, kahel juhul kaldal kalastamas ja kuuel juhul suplemas. Kaks inimest uppus teisi uppujaid päästma minnes. Ülejäänud juhtudel oli uppumise põhjuseks kas terviserike või on täpne põhjus teadmata. Peaaegu kõikide juhtumite puhul polnud uppumiskoha läheduses rannavalvet ning enamjaolt ei olnud tegu ka ametliku supluskohaga. Viie juhtumi puhul oli uppunul joove.

Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Ints: "Võrreldes eelmise aastaga on tänavu olnud uppunuid üle poole võrra vähem (seisuga 18.08.2015 on kokku 25, eelmisel aastal samal ajal 52 uppunut - toim). Näha on ka, et alkoholijoobes inimesi läheb vette varasemast vähem. Loodetavasti on inimesed hakanud meid kuulda võtma ja hoiavad oma sõpradel ja lähedastel peomeeleolus silma rohkem peal. Kuni sooje suvepäevi veel jagub, tuleb veekogude ääres olla siiski tähelepanelikud."