Südamenädal

Igal hommikul teise tunni algul oli informatsioonirohke ja meeleolukas, väga hästi koostatud temaatiline raadiosaade, kus räägiti tervislikest eluviisidest ja tervislikust toitumisest. Vahetundidel oli aulas vahetunnidisko ja lõbusad mängud. Oli südameinfoteemaline mälumäng.

Kuulutati välja südamenädala logo konkurss.

Rahvusvaheline tunnustus

Rahvusvahelisel keskkonna- alaste projektide olümpiaadil INEPO saavutas Holger Saare oma uurimistööga „Müra koolis ja selle mõju õpilastele" esimese koha. Juhendasid õpetajad Kirsti Solvak ja Edith Maasik. Holger Saare esindab Eesti Vabariiki olümpiaadi lõppvoorus Türgis.

Aineolümpiaadid

Rapla maakonna saksa keele võistkondlikul aineolümpiaadil 12. klassidele saavutasid esimese koha Holger Saare ja Janno Tobi (juhendas õpetaja Ljudmilla Suvorova).

Maakonna matemaatika olümpiaadil 6. klasside õpilastele saavutas Liis Marii Valeika teise koha. Juhendas õpetaja Margit Pikk.

Maakonna eesti keele olümpiaadil 4. klasside õpilastele saavutas Markus Jürgenson esimese koha ning Arabella Saaliste jagas teist-kolmandat kohta.

Arabella Saaliste saavutas matemaatika olümpiaadil esimese koha ja Oskar Laak kolmanda koha. Juhendasid õpetajad Taili Vahesaar ja Ülle Pihlapuu.

Vabariigi matemaatika olümpiaadi lõppvooru pääses üheksanda klassi õpilane Aet Abramson, kes saavutas 13. koha (juhendas õpetaja Margot Sarv).

Majandusõpetus

Eesti Parima Õpilasfirma 2012 finalistiks valiti Kohila kooli õpilasfirma RipMi (juhendaja Margot Sarv.) Finaal on aprilli lõpul.

Õpilasfirma tegid kolm kelmikat neidu - Liisa, Grete ja Linda. Neiud kaunistavad vanu puidust riidepuid kanga, lipsukeste ja ehetega.

Sporditeemaline mälumäng

Juba üheksandat aastat toimub Eesti Koolispordi Liidu spordimälumäng „Bumerang". Raplas saavutas Kohila kooli võistkond (Ragne Hindrimäe, Mattias Liht, Tanner Tint ja Aivar Päri) esimese koha ja pääses edasi Kesk-Eesti regioonivõistlustele. Seal saavutas võistkond teise koha ning edasipääsu vabariiklikku finaali. Võistkonda juhendab õpetaja Anne Siitam.

Liiklusteemaline loominguvõistlus

Raplas oli maakonna liiklusteemalise loomingu konkurss, kus osales 213 õpilast. Kohila koolist kutsutakse autasustamisele esimese klassi õpilased Kristen Kangur ja Melani Vahesaar, kes tegid ilusad kunstitööd. Juhendajad Ingrid Kangur ja Taili Vahesaar.

Kauni kirjatöö tegid esimese klassi õpilane Markus Poomann (juhendajad Ingrid Kangur ja Marje Poomann) ning ning neljanda klassi õpilased Kärt Kristina Jürissaar, Kevin Trakmann ja Katariina Katrina Arulaane (juhendaja Ülle Pihlapuu).

Kohila kooli lood

Kaks aastat tagasi tähistati Kohila kooli 140. aastapäeva. Kokkutulekul pandi idanema idee koostada kooli arengulugu kajastav raamat. Juba on esimesi märke idee teostumisest. Aasta jooksul on kogunenud natuke ülestähendusi kooli aastaringidest. Tasapisi selguvad kogumiku piirjooned ning mõned koolilood on saanud telje, mille ümber vormub sisu.

Esimese erilise tänu tahan öelda Kohila keskkooli esimese lennu lõpetanule Hille Tänavsuule ja aastatel 1956 - 1967 usinalt kooliteed tallanud Sirje Maarpuule ning Kohila 7-klassilises koolis õppinud Enn Eskole. Hille Tänavsuu revideeris hoolikalt oma arhiivi ja noppis sealt kogumiku koostamiseks välja palju vajalikke materjale, samuti tegi ta intervjuu ühe vilistlasega ja kirjutas ka ise meenutusi oma kooliajast. Ka Sirje Maarpuu mahukas, informatiivne, kütkestav ja emotsionaalne kirjutis on kogumiku jaoks omamoodi maiuspala. Enn Esko kirja pandud kirkad mälestuskillud õpingutest vanas koolimajas on samuti väärtuslik ja põnev materjal Kohila kooli ajaloo jäädvustamisel. Enn Esko kaasabil ja vahendusel saime Moskvas elavalt sõjateaduste kandidaadilt, polkovnik Tõnis Sullakatkolt huvitava kirjutise oma õpingutest Kohila 7-klassilises koolis ja täiskasvanute keskkoolis ehk õhtukoolis ning oma vanemate ja enda huvitavast elukäigust.

Tänan ka neid Kohila gümnaasiumi kümnenda klassi õpilasi, kes kirjutasid üles Kohila koolis õppinud inimeste meenutusi kooliajast. Õpilaste Elina Libeki, Kertu Valtri, Maret Murumaa ja Marek Moreli hoolikalt tehtud sisukad üleskirjutised annavad huvitavat teavet Kohila koolielust.

Kohila koolilugu on ka Kohila valla lugu, kus kajastub paikkonna elu-olu ja paljude inimeste tegevus kogukonnas. Paraku on Kohila kooliloos valgeid või ähmaseid laike. Vähe on ülestähendusi Kohila 6-klassilise ja Kohila 7-klassilise kooli ajast ning siis töötanud õpetajatest. Selleks, et need valged ja ähmased laigud asenduksid huvitava tekstiga, vajan teadjate inimeste abi. Palun neilt, kes on õppinud ja töötanud Tohisoo mõisa härrastemajas asunud koolis, kirja panna mälestused kooliajast või töötamisest seal. Kui ise ei taha kirjutada, paluge meenutused kirja panna suguseltsi noorematel või tehke seda koostöös endiste koolikaaslaste, sõbrannade või sõpradega. Tulemus on kindlasti suurepärane ja tänuväärne, sest iga info, mälestuskild ja lugu muudab kogumiku sisukamaks ja huvitavamaks. Mälestuskillud loovad tervikpildi Kohila koolist ja seda ümbritsevast kogukonnast.