Uudne on vihmavee kogumine ja kasutamine hoone ümber oleva haljastuse kastmiseks suveperioodil ja korterite WC-pottide loputussüsteemides. Vihmavesi kogutakse kokku hoone katuselt (mitte terrassidelt ega parklast) ning suunatakse kogumistünni, kust toidetakse korterite WCsid. See lahendus eeldab korteriomanikelt kahe veenäidu asemel kolme teatamist. Vihmavaesel ajal täidab kogumistünni kohalikust veevärgist saabuv vesi.

Skanska EMV AS kasutab Karulaugu tee 9 Viimsi korterelamu ehitamisel seni veel Eestis tundmatut BIM (building information modeling) projekteerimistehnoloogiat. Rahvakeeles tähendab see, et enne ehituse algust valmistavad arhitekt ja projekteerijad projekti, mis sisaldab nii arhitektuuri, konstruktsioone kui ka eritöid. Ükski projekt ei ole enam paberil ega plaaniline, vaid ruumiline ehk 3D mudel. Koostatud mudeleid kontrollivad spetsialistid pidevalt, et enne ehitust ei oleks joonistes enam ühtegi viga. See aitab ära hoida projekteerimisvigadest tulenevaid seisakuid, ümbertegemisi ja sellest tulenevat raha raiskamist. Karulaugu tee 9 mudelite kontrollimisse on kaasatud ka spetsialistid Skanska OY-st, kes on maailmas ühed edasijõudnumad BIM projektide alal.

Lisaks uuele projekteerimislahendusele on Karulaugu tee 9 kortermajas kasutatud ka uuenduslikke ehituslahendusi, näiteks vesipõrandakütet, mida saab reguleerida igas ruumis eraldi. Kõigis korterites on oma soojusvahetiga sundventilatsioon ja iga korteriomanik saab ise reguleerida oma korteri ventileerimist. Väljatõmmatava õhu soojus kantakse üle sissepuhutavale õhule.

Et saavutada energiaklassi B, on arvestatud ka piirdekonstruktsioonides paksemate ja efektiivsemate soojustusmaterjalidega. Üldkoridorides ja trepikodades on valgustus juhitav liikumisanduritega, st kui liikumist ruumides ei toimu, ei ole ka valgustust.

Kuigi hoones on vaid neli elukorrust, on mõlemas trepikojas liftid, mis annab noortele peredele võimaluse lastega ilusasti koju jõuda. Igal korteril on keldrikorrusel oma panipaik ja krundil autokoht.