Kirikuaasta algab enne jõule advendiga (oli 28. nov). See on jõuludeks valmistumise aeg. Jõulud on meil alati meeles. See on igatsuse aeg – ürgne kutse inimestel kirikusse minna. See on andeks andmiste aeg. Jõulud kõnelevad Kristuse sünnist. Kõigile pidulik päev on jõululaupäev 24. detsembril. Tegu on peamiselt rõõmupühadega, neist olulisem on 1. jõulupüha 25. detsembril. Jõulupühad on enamuses perekondlikud. See on vaikne aeg. Jõulud on ühine aeg nii kirikus kui linnas. Aastavahetusel tähistab kirik kalendriaasta vahetumist vana-aastaõhtu jumalateenistusega 31. detsembril, mis annab võimaluse mõelda kõige kaduvusele siin maailmas. 1. jaanuar on Jeesuse nimepäev. Usk on tõsine asi, igale inimesele täiesti isiklik. Need väärtused tulenevad aga pühakirjast. Kolmekuningapäev, 6. jaanuar – Kristuse ilmumise püha, mis kõneleb idamaa tarkade külaskäigust Jeesus-lapse juurde. Vanasti ulatus jõuluaeg küünlapäevani (2. veebruarini). Tänapäeval lõpeb jõuluaeg meil kolmekuningapäevaga (6. jaanuaril). Uuel aastal oli meie kirikus 9. jaanuaril Kristuse ristimise püha jumalateenistus. 8. jaanuaril on tavaliselt meie kiriku aastapäev, sel aastal 83.

Palmipuudepühaga 17. aprillil algab Suur nädal, mil Jeesus sõitis Jeruusalemma. Siit peale jälgitakse Jeesuse kannatusteed. Suurel neljapäeval seadis Jeesus armulaua oma jüngritele. Suurel reedel (sel aastal tähistatakse 22. märtsil) suri Jeesus ristil. Tegu on sügava leina päevaga. Vaiksel laupäeval oli Jeesus hauas. Ülestõusmispühal 24. märtsil on kristluse keskseks sisuks Kristuse ülestõusmine surnuist.

8. mail toimub EMADEPÄEVA jumalateenistus kirikus. Laulavad Kunda muusikakooli koorid õpetajate Kaie Aja ja Valentina Lahne juhendamisel.

Nelipühad, esimene püha on 12. juunil Püha Vaimu väljavalamine ja esimene ristimine. Nelipüha peetakse kiriku rajamise päevaks.

Surnuaiapüha Kunda kalmistul toimub tavaliselt juulikuu esimesel pühapäeval. Seoses vabariikliku koolinoorte tantsu- ja laulupeoga toimub surnuaiapüha sel aastal 10. juulil. Augustis on kuldleeripühapäeva jumalateenistus Kunda kirikus. Jumalateenistus kirikus toimub õpetaja valitud kuupäeval ka septembris. Lõikustänupüha jumalateenistus on 9. oktoobril. Hingedepäev on alati 2. novembril. Igavikupäev 20. november on surnute mälestuspüha. See on viimane pühapäev kirikuaastas. Uus kirikuaasta algab taas advendiga 27.11.11. Esimesel advendipühapäeva jumalateenistusel laulavad Kunda muusikakooli koorid õpetajate Kaie Aja ja Valentina Lahne juhendamisel. Jõululaupäeva jumalateenistus toimub 24. detsembril. 1. jõulupüha jumalateenistus on 25. detsembril, vana-aastaõhtu jumalateenistus 31. detsembril. Kõikide jumalateenistuste aegu kirikus (uue kellaajaga) teatame aasta jooksul eraldi kuulutuste kaudu.

Meie oleme püüdnud linnavalitsusega head koostööd arendada. Möödunud suvel toimus linnavalitsuse toel külaliste vastuvõtt Saksamaalt. Kirik on vajadusel saanud linnavalitsuselt rahalist toetust. Koguduse juhatuseliikme Anne Lipmaa poolt koostatud põhjalik majandusaruanne eelmise aasta rahaliste tulude-kulude kohta koos seletuskirja ja uue eelarvega on iga aasta jaanuari alguses esitatud kinnitamiseks koguduse nõukogu koosolekule. Koguduse nõukogu ja õpetaja on need alati heaks kiitnud. Alates sellest aastast on aruande seletuskirju jagatud ka koguduse liikmetele. Tasapisi on tõusnud kõik kirikutele ettenähtud maksud.

Kirik on teatavasti isemajandav. Juhatuse koosolek kinnitas ametitalituste eest samad soovitavad annetused kirikule eurodes: ristimine – 16 EUR, leeritamine – 48 EUR, laulatus – 64 EUR, matused – 32 EUR. Selle kõrval toimub eraldi maksmine ka õpetajale ja organistile nendega kokkuleppel. Koguduse juhatus tänab südamest kõiki kirikule annetajaid.

Eelmise suve tähtsamateks tegemisteks kirikuelus olid Saksamaa külaliste vastuvõtmine juunis, nende lähetamine linnavalitsuse toel vaimulike laulude laulupeole Tartusse. Juulikuu lõpus toimus kirikus noorpaari laulatus. Pikk pulmarong kiriku juures teel oli tähistatud kahe – Eesti ja Taani – riigi lippudega. Ja pärast ligi paarikümnest vaheaega toimus kuldleer – leeri mälestuspäev augustis. Selle suve kuldleeri augustis ootame 1961. a leerilisi, aga neidki, kes on kunagi varem leeris käinud, ning ka neid, kes eelmisel suvel kindlalt tänavu lubasid tulla.

Raskemaiks tegemisteks kiriku juures on olnud sügislehtede koristamine ja tuisulume rookimine talvel. Suur töö on suvel olnud muru niitmine. Seda tuleb teha ju mitu korda suve jooksul. Tänu heale asjaajamisele ja tööde korraldusele kiriku perenaise Õie Küngase poolt sai see töö eelmisel suvel toredate inimeste abil edukalt tehtud. Tõsist rõõmu teeb, kui keegi ise on pakkunud heast tahtest kiriku tegemistesse oma abi. Vana-aasta lõpul ja ka uue aasta alguses tuli Voldemar Lipmaa kiriku juurde appi lumetöid tegema. Tuhat tänu talle abi eest!

Meil on igal aastal olnud suur rõõm kirikusse vastu võtta jõulukuuske kui imelist annetust. Seekord tuli jõulukuusega koos meile teatud üllatus – see toodi kirikusse raha eest. Just siis, mil olime hüvasti jätmas oma vabariigi oma krooniga. Kuusk kirikus ei ole mitte üksnes kirikule. See on annetus kogudusele. See on ühiseks rõõmuks kõigile meie kiriku külastajaile. Hoidkem oma väikest kodukirikut! Sinna saame alati heameelega minna Jumalasõna kuulama. On olnud arvamusi, et kirikus käimine on vabatahtlik. Jaa! Aga ometi on seal käimine heaks toeks paljudele meie muremõtetele, andes hingele eelolevateks päevadeks uut kosutust.

Kirik on valmis vajadusel toetama oma liikmete osavõtuga asutuste ettevõtmisi ja üritusi. Seni pole kirikut millekski kaasatud. Endal on aga puudu jäänud omaalgatusest, sest kui pole kutsutud, siis pole ka ise osalust sündsaks pidanud. Tark tegu on aga meil kõigil sel aastal rohkem tegelda iseendaga, mitte näha ja asjatult rääkida midagi teisest inimesest. Ei usu, et inimene, kes teise kohta pahasti ütleb, ise end sellest paremini tunneb. Ammu on möödas needki ajad, mil üks inimene teisest parem tahtis olla. Nüüd võiks hoopis olla selle järgi: kus näed viga laita, seal tule ja aita! Halb asi on kadedus, mis laseb kuhugi kellegi peale kaebama minna. Ühte ja sama asja võime ju tõesti vaadata ja näha täiesti erinevalt, kahjuks seda ka mõista erinevalt. Aasta alguses Eesti Kiriku uue kalendri juhtlauseks oli: “Ära lase kurjal võitu saada enese üle, vaid võida sina kuri heaga!”

Täname koguduse liikmeid ja kogu linna üldsust oma osavõtuga toetamas jumalateenistusi Kunda kirikus. Uude kirikuaastasse rohkem headust ja sallivust soovides