Põnevaks uuenduseks on meie armastatud õpetaja Jaume Farré naasmine Eestisse ja alustamine hispaania keele põhiõpetajana Viimsi Keeltekoolis. Jaume Farré Goméz on pärit Viladecavalls külast, mis asub Kataloonias Barcelonast 40 km põhjapool. Pärast filoloogiaõpinguid Barcelona ülikoolis tuli ta Erasmus-vahetusõpilasena Eestisse jätkamaks õpinguid Tallinna Ülikoolis. Koheselt alustas ta ka eesti keele õpinguid ning tema praegused oskused on imetlusväärsed.

Ülikooliõpingute kõrvalt osales Jaume mitme noorteorganisatsiooni töös nii Eestis, Prantsusmaal kui ka Hispaanias. Jaume töötanud ka Lõuna-Prantsusmaal ning ka tema esimene kontakt Eestiga tekkis just organiseerides noorte vahetusõpet Eesti ja Prantsusmaa vahel 2002. aasta kevadel. Jaume on Eestis viibinud juba mitmel korral ning alati pärast Katalooniasse naasmist on siiski olnud miski, mis tõmbab teda Eesti poole tagasi. Nüüdseks plaanib ta Eestisse jäämist püsivalt.

Tulenevalt oma lapsepõlvekodu asukohast (Viladecavalls asub Püreneede vahetus läheduses) armastab Jaume viibida mägedes, seal matkata, ja suusatada. Lisaks hindab ta head kirjandust, briti huumorit ja naudib rahulikke jalutuskäike Kadrioru pargis. "Ma naudin Eesti loodust, aga mul on kahju, et siin on nii vähe mägesid. Vastasel juhul oleks siinne maastik ideaalne," tunnistab Jaume. Eestlastest on talle jäänud mulje kui inimestest, kes on äärmiselt töökad, oskavad hästi võõrkeeli ja on head keeruliste olukordade lahendajad.

Oma siinviibimise jooksul on Jaume proovinud erinevaid töökohti, nautides kõige enam tööd hispaania keele õpetajana. "Töö keeleõpetajana on minu jaoks midagi sellist, mis mulle tõesti meeldib. See võimaldab saada inimestega otsest kontakti ning vahetada teadmisi ja kultuuri. See on kogu inimkonna edasiarengu aluseks."

Viimsi Keeltekoolis saab Jaume juhendamisel õppida hispaania keelt kolmapäeva ja neljapäeva õhtupoolikutel.

Lisaks Jaume Farréle on aga Viimsi Keeltekoolil veel palju põnevat ootamas uuel õppeaastal. Endiselt jätkab populaarne ja legendaarne inglise keele õpetaja Laura Kaare. Lisaks liituvad sel aastal kooli kollektiiviga veel mitmed noored ja tublid inglise keele õpetajad.

Tähelepanu väärib ka noor soome keele õpetaja Kairi Männik, kes on suurte kogemustega, olles koolitanud õppijaid nii mitmes Tallinna keeltekoolis ja firmas kui ka Tallinki Soome kruiisilaevade personali, olles spetsialiseerunud just teenindusalasele soome keelele.

Mõeldes kooli kõige pisematele klientidele, teeb Viimsi Keeltekool käesoleval õppeaastal koostööd lasteaiaga Väike Päike, pakkudes mängulist inglise keele õpet nii 3-4-aastastele kui ka 5-8-aastastele. Nüüdsest toimub õppetöö kahes eri vanusegrupis, kuna 3-4-aastased vajavad veidi teistsugust lähenemist kui neist veidi vanemad lapsed. Tunnid toimuvad lasteaia Väike Päike ilusates ruumides teisipäeviti ja neljapäeviti.

Täpsemat infot kursuste kohta võib leida koduleheküljelt www.viimsikeeltekool.ee.