Algul tundus, et nii lihtne see 9000 euro küsimine ongi. Siis aga õige tants ja trall alles algas. Kõik need lisapaberid, load ja kooskõlastused, fotod ja asendiplaanid; ikka trajektooril Uuesalu - Rae vallavalitsus - Leader-programmi Põhja- Harju koostöökogu Raes. Suureks abiliseks oli Rae vallavalitsuse ehituse peaspetsialist Einar Ohov, kes meid nõustas ja ilmselt nii mõnegi paberi liikumist-kinnitamist- allkirjastamist kiirendas.

Vahepeal tundus ometi, et kas taotletud rahasumma neid lõputuid projektiparandusi, jooksmist ja arupidamisi üles kaalubki. Isegi pool tundi enne projekti esitamise tähtaega 13. oktoobril tuli veel kiiresti koju Uuesallu sõita, et lõplikud parandused sisse viia ja siis tagasi Leaderi büroosse kihutada. Aga jõudsime! Seda suurem oli rõõm, kui taotlusele positiivne vastus tuli. Kogu asjaajamine tundus siis nii tühisena.

Kõik see toimetamine-siblimine ununes aga hoopis, kui 19. aprillil OÜ Vivocard Plusi mehed oma „pillid" kokku panid ja Uuesallu kerkinud mänguväljaku tuulte kätte uhkeldama jätsid. Oli tunne, et me oleks üheskoos kui väikese linnakese ehitamisega maha saanud. Eks laste mänguväljak olegi meie laste mängulinn, kus oma igapäevaseid mängimise töid tehakse. Ja ega siis ka meie - täiskasvanud - saa neid „linnu" ilma töö ja vaevata rajada. Suur tänu eelkõige Leader-programmile, IBE-Estonia OÜ-le rahalise toetuse ja OÜ Vivocard Plusile ehitamise eest.

Ehitamise ajal oli suureks abiliseks ka IBE-Estonia OÜ haldusjuht Toomas Metsaots. Kahju, et arusaamatud nõuded ja liigne bürokraatia Uuesalu lapsed Rae valla toetuseta jätsid. Aga ega see tõrvatilk meie rõõmu ja rahulolu riku.

Toetada jõuab ka tulevikus.