Kuna kevadel said 7- aastased Liblika rühma lapsed kooliteele saadetud, siis sel aastal alustame jälle tillukeste „liblikatega". Nemad on saamas alles 2-, 2,5- või 3-aastaseks. Enesestmõistetavalt on neil ema-isa käest lahtilaskmine väga suur ja tähtis elumuutus ning nõuab kannatlikku harjutamist kõigilt osapooltelt. Esimest korda on meie lasteaias ka laps, kelle emakeel ei ole eesti keel. Väikesed uustulnukad on aga väga huvitatud kõikidest mängudest - olgu tegemist siis plastiliiniga, värvidega või laulmisetantsimisega. Eks mäng olegi väikese inimese kõige tähtsam töö suureks ja tubliks kasvamisel. Täname lapsevanemaid, kes on toonud meie rühma õunu, viinamarju, toetanud rühma nii paberiga kui ka materjali paljundamisega.

Jaanimardikad tutvusid uute lasteaia kaaslastega ja uute rühmaruumidega. Vanemate abiga sai teoks rühmas väike seenenäitus. Suurt rõõmu pakkus aiasaaduste maitsmine nii toorelt kui ka konserveeritult. Täname Karl Martini isa Imre Veberit, kes kinkis Uulu Lasteaia lastele helkurid. Hämaral ajal on lapsed nüüd nähtavad.

Lepatriinu rühma tuli juurde uus poiss, kes kohanes kiiresti. Kaalusime ja mõõtsime üle kõik Lepatriinud. Oleme kenasti kosunud ja pikemaks sirgunud. Suur tänu meie tublidele kokatädidele maitsvate toitude eest. Tutvusime lasteaia ümbruse liiklusega - õppisime liiklusmärke tundma ja õiges kohas teed ületama. Seenemetsas korjasime ka mitu kärbseseent. Rühmaruumis oli tore väljapanek metsas korjatust. Kordasime üle ka kõik köögiviljad - vaatasime, nuusutasime, maitsesime. Suur tänu kõikidele lapsevanematele, kes põnevaid aiasaadusi lasteaeda tõid.

Mesimummid meenutasid liiklusnädalal, kuidas tänaval ohutult liigelda, samuti meenutati helkuri kandmise vajadust. Sügise alguse puhul oli väljas sügisandide näitus. Lapsevanemad tõid vaatamiseksmaitsmiseks kõike, mida suvel oli hoole ja armastusega kasvatatud. Lapsed õppisid ise köögivilja- ja puuviljasalateid valmistama ning küpsetasid koolisöökla kokatädide abiga õunakooki. Täname lapsevanemaid ja kokki, kes meid sügisandidega varustasid ning õpetasid neist maitsvat suupoolist valmistama. Andiderohke on ka metsalune. Lapsed uurisid erinevaid seeni, said teada, milliseid neist ei tohi korjata, millised on aga maitsvaks kõhutäiteks. Septembri lõpus käisid Mesimummi rühma lapsed külas Võiste lasteaia sõpradel, et üheskoos tähistada nende lasteaia sünnipäevapidu.

Septembrikuu lõppes orienteerumisega: „Märka loodust enda ümber." Lapsed orienteerusid pargis, kooliaias ja lasteaia hoovis ja neil tuli lahendada mitmeid loodusega seotud ülesandeid, preemiaks ootas igat rühma suur õunakorv