• 2.märtsil veetis 4.klass pärast tunde ühiselt aega ja proovis jõudu Bowlingus.

  • 2.märtsil toimus veel teinegi põnev üritus kooli väikestele pallimängijatele. Osaleti 1.-3. klasside Pärnu mk rahvastepalli võistlustel, kus Uulu PK võistkond saavutas peale väga tasavägist poolfinaali tubli4.koha. Õpetaja Kaja kiidab kõiki osalejaid tubli võistluse eest. Võistlustel esindasid kooli: Mihkel Kersalu, Markus Tammik, Andreas Jaaniste, Madis Lumiste, Jan Marcos Lepik, Harly Uibu, Romet Henning, Carl Mängel, Sten-Eric Laadre.

  • 5.märtsil külastas meid Sindi Gümnaasiumi esindus, kes tutvustas meie koolilõpetajatele edasiõppimisvõimalusi nende koolis.

  • 6.märtsil tutvustati õppimisvõimalusi Hansa Gümnaasiumis, meie üheksandikele käisid oma gümnaasiumi plussidest rääkimas meie vilistlased Kairit Laanepõld ja Sandra Pärnat.

  • 9.märtsil toimus traditsiooniline talispordipäev Jõulumäel. Peakorraldajaks õpetaja Kaja Stimmer. Tema arvamus kordaläinud spordipäevast oli järgmine: ilm oli fantastiline, päike paistis ja külmakraade oli parasjagu, sai mõnusalt keeglit mängida, suusatada ja kelgutada. Nooremad said ka koos treener Kadriga vigursuusatamist proovida. Igaüks, kes päeva edukalt vastu pidas, sai osavõtja diplomi ja suu magusaks. Aitäh osalejatele, kõik olid vaprad ja tublid. Päev läks kenasti korda.

Parematest parimatele suusatajatele riputati kaela kadakapuust medalid.

I KOHAD oma vanuseklasside arvestuses saavutasid: Ranno Sutt, Kloria Pint, Janne Piiri, Joosep Jaaniste, Anu Kivilo, Gätriin Gerlein, Martin Hõbemägi, Sten Pihu.

II KOHAD Andreas Jaaniste, Mia-Aleksandra Talu, Andra Hunt, Joosep Orasmäe, Kelly Hunt, Käroly Reidla, Hardo Piiri, Aleks Punkov

III KOHAD Andre Savvest, Johanna-Liisa Jürgens, Kelly Roosilill, Maido Kaiste, Maris Mitt, Madli-Ann Jõesalu, Kristo Laanepõld, Gränty Reidla.

  • Emakeele nädalal koostasid klassid plakatid kaunimatest emakeelsetest sõnadest, millest züriile jäid silma järgmised kaunimõttelised ja hästikõlavad sõnad: 1.klassi plakatilt - kullanupuke, päike 2.klassilt - armastus, Eesti 3.klassilt - aitäh, pääsuke 4.klassilt - kuula, armas 5.klassilt - eestlane, tihane 6.klassilt - lumikelluke, motokross 7.klassilt - mummuline, mikroskoop 8.klassil - kodu, suvi 9.klassilt - võrratu, rõõm.

Õpilased võistlesid klassides ilulugemises, koostasid uurimusi sellest, mis teeb meie keele nii kauniks, murdsid pead eesti keele olümpiaadidel. Kooliraamatukogus esines vane-ma kooliastme näitering tugitooliteatriga. Esitati vanu armsaid „Pille-Riini lugusid". See oli ka suure enamuse lemmiküritus sel nädalal, midagi päriselt. Direktor arvas, et meil pole vajagi Endla teatrisse sõita, kui meil endil nii toredad näitlejad. Publik tänab meie noori näitlejaid, kelleks olid: Sondra Udu, Anett Jersova, Reelika Veso ja Anette Eylandt.

Emakeelenädal lõppes viimasel 3.õppeveerandi koolipäeval, mil esinesid klasside parimad deklamaatorid, kellest võitsid kuulajate südamed Mariliis Allikvee ja Gätriin Gerlein oma siira esinemisega. 2.klassi väikesed näitlejad etendasid vahva Pipi-loo, kooliperele laulsid 1.klassi ansambel, 4.klassi tütarlaste ansambel ja neidude ansambel õpetaja Reine juhendamisel.

Täname eesti keele õpetajaid toreda nädala eest!

Madli-Ann Jõesalu

9.klassist kirjutab:

Milleks on vaja tähistada emakeele päeva?

Emakeelepäeva tähistatakse 14.märtsil Kristjan Jaak Petersoni, eesti rahvuslikule kirjandusele alusepanija auks.

See päev paneb meid mõtlema meie omaenda emakeelele ja selle kasutamisele. Iga eestlane tunneb uhkust selle üle, et kuigi meie maa ja riik on väikesed, on riigil siiski ühine oma keel, milles suhelda. Kahjuks on meie igapäevasesse kõnekeelde tulnud probleem, eriti noorte seas, kus kasutatakse liiga palju võõrkeelseid väljendeid ja sõnu ilusate omakeelsete sõnade asemel. Noored on harjunud omavahel igapäe vaselt kasutama võõrkeelset slängi.

Kuid usun, et emakeelepäeval pööravad kõik, ka koolinoored rohkem tähelepanu oma keelekasutusele. Korrektsele kõnele ja kirjale ning mõtlevad selle üle, kui oluline on eesti keele säilitamine järeltulevate põlvede jaoks. Loodetavasti mõeldakse selle üle pike-malt, kui ühel päeval aastas, ja harjutatakse end rohkem oma keeles rääkima. Eesti keel on väga ilusa kõlaga. See nagu heliseb ja teeb südame soojaks nii päris pisikesel, noorel kui vanal.

Mina olen õnnelik ja uhke oma emakeele üle ning selle üle, et võin omal maal vabalt rääkida ja kirjutada mulle armsas ja omases keeles.

Emakeelepäev on oluline meeldetuletamaks meie rahvuse ühtsust ja esivanemate pärandatud keelt.

  • 13.märtsil võislesid meie kooli võrkpallurid õpetaja Ennu eestvedamisel 1012 Pere Võrkpalli Miniliiga Pärnumaa turniiril. Osalesid 3. ja 6.klassisegavõistkonnad. Üks võistkondadest saavutas 4. ja teine 5.koha
  • 14.-26. märtsini said 6.-7.klassi õpilased osa projektist „Kaitse end ja aita teisi". Projekti raames toimusid loengud tuleohutusest, esmaabist, liiklusohutusest. Loengud viisid läbi Politsei, Päästeameti ja Punase Risti töötajad.
  • 16.märtsil peeti Audru Gümnaasiumis7.-9.klasside õpilaste kevadballi, millel ka meie õpilased külalisteks olid. Tunnustati koolide aktiivsemaid noori, meie koolist pälvis tiitli Martin Leemet.
  • 27.märtsil käisid meie „Laulunööbid" õpetajaReinega Pärnu Ühisgümnaasiumis ühislaulmisel. Mudilaskoori ootab ees 2.juunil Kilingi-Nõmmes toimuv Pärnumaa laste laulupidu.

  • 28.märtsil viisid loodusõpetuse õpetaja Anu jakunstiloo õpetaja Ülle lapsed Tallinna õppekäigule. Külastati Tallinna loomaaeda ja Kunstimuuseumit.

Ees ootavad kaunid kevadkuud ja meiegi liigume ikka edasi, päikesele vastu!