1864. aasta tähistas Paama kooli lõppu ja Silla kooli algust. 30. novembril nimetatud aastal õnnistati sisse parun Reinhold Stael von Holsteini poolt ehitada lastud uus koolimaja.

Mõisniku kulu ja kirjadega ehitatud koolis oli eestuba, koolituba, kool meistri elutuba, rehetuba, rehealune ja aganik. Õuel oli väike laut ja vihusaun. Koolituba oli olnud nelja kuueruudulise aknaga avar ruum. Õpetaja Juhan Oidermann tulnud Paama koolist Silla kooli üle. Teatakse, et 1870. aastal oli Uulu koolis 23 õpilast, 1884. aastal 42 õpilast.

Sajandivahetusel asutati parun Holsteini poolt veel üks kool: nn Uulu mõisa väikeste laste kool. Õieti olevat see toimunud mõisaproua initsiatiivil. Kool lasti ehitada Tagakasarmu (praeguse Lepaküla) juurde. 1903. aastal asutati Uulu ka õigeusu kool. 1911. aastast töötas kool edasi Siimu talus. Ka see kool lõpetas tegevuse 1917. aastal. Silla kool hävis 1910. aastal tulekahjus.

1950. aasta kevadel suleti Uulus 5., 6., ja 7. klass, jäi vaid 4-klassiline algkool. Mõne aja pärast kerkis aga päevakorda küsimus, et Uulu on vaja uut koolimaja, et lastel oleks võimalik vähemalt algharidus kohapeal saada. Telliti projekt, veeti kohale materjalid, valati koolihoone vundament, siis aga millegi pärast keelati ära hoone ehitamine. Nii kestis see mitu aastat. Moskvast tuli viimaks rõõmustav otsus, et ehitus tuleb teostada, sest koolihoonet on piirkonda tõesti väga vaja.

Kolhoosi ehitusbrigaad tegi selle mõne aastaga valmis ja 1. september 1969. aastal toimus see suur ja oodatud sündmus - Uulu 8. klassilise kooli avamine.

Kool tänab kõiki, kes aitasid aastapäeva üritust meeldejäävaks muuta.

Täname Tahkuranna vallavalitsust, Anu Nõmme, Uhlapere Seltsi, Toomas Volli, kooli kokkasid ja kõiki meie Uulu kooli õpetajaid, meie praeguseid ja endiseid õpilasi kenade ettekannete eest.

Täname õpetaja Eevi Vallekut, kes meie kooli ajalugu on uurinud ja kirja pannud.