Muinasjutuhommik

19. oktoobril toimus Uulu Kultuuri- ja Spordikeskuse saalis Uno Leiese 80. sünniaastapäevale pühendatud muinasjutuhommik lasteaialastele. Kolmanda klassi õpilased lavastasid U. Leiese raamatust "Lõbus nukupere" näidendi "Tipp ja Täpp teevad sporti". Nende juhendaja oli õpetaja Sirje Kõresaar. Tipp ja Täpp sõitsid metsa olümpiamängudele. Muusika mängis, vaatajad plaksutasid muusika rütmis. Spordipidu algas osavõtjatele soojendusega. Tegelastel olid vahvad kostüümid. Suure põnevusega jälgisime loomade jooksuvõistlusi, huntide ja karude kangitõstmist, loomade tõukeratastel võidusõitu või karude jõukatsumist maadlusmatil. Elav spordipäev lõppes sportlaste ja publiku liigutusharjutustega. Aitäh suurepärasele publikule, kes spordipäevale aktiivselt kaasa elas! Aitäh kiiretele sportlastele, kes suutsid publiku elama panna!

Kohtumine kirjanikuga

20. oltoobril kohtus Uulu raamatukogu lugejatega Kärt Hellerma. Kultuuriajakirjaniku ja -kriitiku kalduvusi ilmutas K. Hellerma juba Tartu ülikooli päevil. Täiskohaga kultuuriajakirjanikuna asus ta tööle 1990. aastate alguses ajalehes Eesti Elu, seejärel töötas Hommikulehe, Eesti Päevalehe ja Postimehe kultuuritoimetuses. Hiljem on Kärt Hellerma vabakutselise ajakirjaniku ja kriitikuna teinud kaastööd erinevatele väljaanetele, toimetanud kirjastustes raamatuid ja avaldanud järgmised raamatud: "Alkeemia" 1997, "Kassandra" 2000, "Avanenud ruum" 2006, "Kohanenud kirjandus" 2006, "Ma armastasin David Cooperfieldi" 2007, "Sinine missa" 2008, "Õrnad kõrvad" 2010 ja "Unenäoliiv" 2011. Ürituse lõpus laenati K. Hellerma teoseid, "Unenäoliivale" tekkis lugemise järjekord. Kohtumine kirjanikuga oli teadmisi tuleõnnetustest hoidumiseks ja abi andmisest. Jääb vaid lisada, et igapäevaselt meie mudilased voolivad, maalivad, kleebivad, meisterdavad ja õpivad igapäevatarkusi järjest osavamalt. Tarkus tuleb tasapisi. Täname Kristel Talu, Reilika Metsaru, Taavi Kunderit ja Anu Nõmme, kes olid abiks õpetajate päeva motivatsiooniürituse ja õppepäeva läbiviimisel. Täname oma lapsevanemaid, kes on hoolitsenud selle eest, et lastel oleks laual värsked aiasaadused, annetanud lasteaiale mänguasju ja käsitöö materjale. Oli tuumakas ja tegus oktoober. Uulu Lasteaia õpetajad vormitud leivakaku maitse suus. Päikesekiired tähistasid ettelugemispäeva, Rannakarbid loevad ka ette, aga novembris. Rannakarbi rühmas on alustanud tööd poiste käsitööring ja tüdrukud õpivad samal ajal õrnema soo meelistegevusi. Nii see elu kord on, et muudkui õpi, õpi, õpi ja kõik ongi selge ... Ilusa sügise jätku! Tahkuranna LAK Võiste lasteaia pere meeldiv ja südamlik. Uulust ja Uulu inimestest jäi Kärt Hellermale soe ja hea mulje.

Meie armastatud Olivia Saar

21. oktoobri hommikul tulid särasilmsed Mesimummid raamatukokku ja lugesid Olivia Saare luuletusi. Lisaks sellele laulsid nad veel kirjaniku sõnadele loodud jõululaulu, mis muusikaõpetaja Pireti abita hästi välja tuli. Mina lugesin lastele ühe jutukese O. Saare raamatust "Maasikamaiad". Siis valisid lapsed endale sobiva raamatu, istusid laudade taha ja vaatasid raamatuid. Kõik Mesimummid registreeriti raamatukogu lugejateks, sest enamus läheb neist järgmisel aastal kooli. Iga laps laenas koju lugemiseks ühe raamatu. Raamatukogu sai 16 uut lugejat.

Raamatukogupäevade ajal saabus raamatukokku kopsakas raamatupakk 33 raamatuga.

Soovin kõikidele raamatusõpradele häid lugemiselamusi.