Nagu võistlusjuhendis kirjas, on tegu klubilise meeleoluka koosviibimisega, kuhu on kaasatud liiklemine jõuvankritel etteantud legendi alusel sooviga jõuda ettenähtud kokkusaamispunkti, lahendades sõidu ajal ristsõna, mis ongi kogu ettevõtmise võti.

Sõit kulges kõigile suuremate viperusteta, kuigi ilma järgi oleks seda võinud rohkem kevadralliks nimetada. Nalja sai palju, aga ei puudunud ka tõsisemad momendid. Pärast rasket võidukihutamist (kulgemist etteantud keskmise kiiruse piires) oli ütlemata mõnus Roosta puhkekeskuses nautida erinevaid sööke-jooke ja head seltskonda ning keerutada jalga ansambli S.E.K.S saatel.

Rae valla lõunakülad on sellest üritusest osa võtnud juba aastaid, eriti tublid on olnud meie naisvõistlejad Keiu Ruus-Lepa tiimist, kes GAZ 24 Volgaga sõites saavutanud naiste arvestuses kolmel korral esikoha, üldjärjestuses teise ja kolmanda koha ning on ka tunnustatud tiitliga Parim Nõukogude Tehnika. Ega ka mehed kehvemad ole, üldarvestuses on esiviisikus olnud Janek Lepp (VAZ 2103), veoautode klassis on võitnud esikoha Priit Põhjakas (Hanomag) ja Kuldar Jaosaar (tuletõrjeauto), kes sai sellega hakkama just sellel rallil.

Kuigi tegu on sisuliselt võistlusega, on lõunakülade tiimid alati üksteisele, aga ka teistele osavõtjatele toeks ja abiks olnud. Kodukoht seob.

Siinkohal kasutan ära võimaluse kiita ja tänada korraldajaid toreda nädalavahetuse eest ning tõstan esile pealik Priit Veski erilise võime meid oma koduvallas legendi järgi korralikult ära eksitada.