Tegemist on kogukondliku ettevõtmisega, mis sündinud nõmmekate endi initsiatiivil ja Nõmme Koduloohuviliste Koja eestvedamisel. Koda on oma senise tegevusaja jooksul andnud kodukandile päris palju: on taastatud mitmeid ajaloolisi vaatamisväärsusi, korraldatud heategevus- ja seltskondlikke üritusi. Nii läheb ka osa Nõmme kirbuturu kohatasust kohaliku kultuuri- ja vaimuelu edendamisele.

Nõmme kirbuturg on nädalalõpu turg, mis on suunatud just neile, kes soovivad vahel kaubelda sellega, mis oma majapidamisest üle jääb või tegelevad pisikauplemisega muu töö kõrvalt. Nii leiab Nõmme kirbuturult kõrvuti tuttuusi kaupu, antikvaarseid esemeid kui taaskasutust ootavaid riideid ja asjakesi.

Kirbuturg teeb koostööd ka samas majas kontorit pidava Tartu Hoiu-laenuühistuga, et laiendada kogukonna silmaringi ühistegevuse hüvedest ja käivitada uusi ühistegevuslikke ettevõtmisi. Lähitulevikus on täikale oodata ka vekslipartnereid, kes tulevad omatehtud kalja, kes singi või muuga.

Niisugused ettevõtmised annavad hoogu juurde Nõmme rahvaalgatuslikele seltside koostööle. Ettevõtmist on toetanud nõu või jõuga Nõmme jazz, Loov Nõmme, Nõmme Heakorra Selts, aga ka Nõmme kultuurikeskus ja loomulikult Nõmme Raadio, Nõmme TV ja linnaosavalitsus.

Nõmme kirbuturg toimub igal laupäeval ja pühapäeval kella 10-15. Infot kauplemistingimuste kohta ja vajalikud kontaktid saab Nõmme kirbuturu Facebooki lehelt