Kuidas koolimaja ehitus läheb, kas oleme graafikus?

Koolimaja ehitus sujub enamvähem loodetud graafikus. Nagu suure ehituse puhul ikka, on tekkinud vajadus teha viimasel hetkel muudatusi parema ja kasutajasõbralikuma ruumi saamiseks. Seoses uute tehniliste lahendustega (nn targad tahvlid, kaardiga avatavad kapid jne.) oleme teinud muutusi erinevates projektiosades, et saavutada parim lõpptulemus koolile. Need tegevused on seganud tavapärast ehitusrütmi.

Millised on uue kooli sisustamise plaanid?

Sisustuse lõplik lahendus on veel väljatöötamisel ja arvatavasti on lõplik lahendus valmis 2011. septembriks. Kogu kool saab valged seinad ja laed. Põrandakatted on värvilisemad. Näiteks aulas on põrandakatteks kalasabamustriga tammeparkett. Aula seinad kuni 3m kõrguseni on värvitud valgeks ja ülespoole tuleb akustiline lahendus kasevineerist ja mahagoni spoonist plaatidest. Lagi on viimistletud valgeks. Lae ehitusel on kasutatud tavalist ja akustilist (augustatud) kipsplaati. Lava portaal on valge ja lava kardin tumesinine. Lava seinad ja lagi on viimistletud mustaks, nagu teatrilavale kohane. Toolide lahendus ja värv on tänaseks otsustamata. Küll on paigaldatud heli- ja valgussüsteemide kaablid - aulasse tuleb 3 valgussilda prožektoritele (1 saalis ja 2 laval). Istekohti on aulas maksimaalselt 280 kohta.

Milline saab olema klasside värvilahendus ja sisustus, kas lauad on kahe või ühe kaupa?

Klassidesse on planeeritud enamasti ühekohalised lauad, mida vastavalt vajadusele saab paigutada ka kahesteks. Seinad on klassides valged ja põrandad vastavalt korpustele kas kollased või punased. Mööbli tooniks on kask.

Kas ja kui palju mööblit võetakse vanast koolist kaasa?

Vanast koolist võetakse tänase hetke seisuga kaasa 60 õpilase kohta.

Millised tulevad õpilaste ja õpetajate ruumid?

Õpetajatele on idakorpuses õpetajate ruumide plokk ja üle maja asuvad õppetoolide ruumid. Õpilastele on koolis kooliraadio ruum, bändiruum, koolilehe ruum, õpilasesinduse ruum, lisaks nendele on kolmandal korrusel raamatukogu lugemissaal ja videoklass.

Kas aatriumis ja koridorides saavad õpilastel olema istekohad?

Aatriumi ja koridoride ehk üldala mööbel on veel tellimata. Koridore on koolis väga erineva laiusega. Kooli keskmine osa saab olema õpilaste päralt, nagu ka pool lugemissaali. Tänaseks pole lõplikult paika pandud üldalade istekohtade plaani, kuna osaliselt on soov kaasata õpilasi sellesse protsessi pärast seda, kui nad on kuu või paar uues koolis käinud. Küll aga ehitatakse üldala radiaatoritele vineerist katted, millele saab ka istuda.

Kuidas hakka sööklas toimuma toitlustamine?

Söökla osa on planeeritud tänapäevase toiduarvestussüsteemiga. Iga õpilane saab ID õpilaspileti, mis toimib ka läbipääsukaardina toiduväljastusleti äärde. Toidu arvestamine käib elektroonselt.

Räägime õpilaste kappidest. Kui palju ja kuhu neid on planeeritud, kas igaüks saab kapi?

Igale õpilasele on planeeritud oma kapp garderoobi. Koolis on kaks garderoobi. 5.-6. klassidele on oma garderoob ja va- nematele õpilastele oma. Seoses sellega on ka koolil kaks sissepääsu. Garderoobikapp on kõrgusega 1,9m ja sinna mahub riidepuul pikk mantel. Kapi mõõdud plaaniliselt on 0,3x0,55m. Sellesse kappi mahub suurem spordikott ja vajadusel viiulikohver. Kappide ees on pingid, kappe saab avada õpilaspiletiga.