Kohustuslikuks muutuvad SA Kultuuri-leht väljaantavad kultuuriajakirjad, hinnatud Kultuurkapitali aastapreemiate nominandid (kokku kuues kategoorias viis-kuus nominanti), kultuuriaastapreemia saanud raamatud.

Valiknimekirjas on erinevaid auhindu saanud raamatud, kultuurkapitali toetatavad ajakirjad, valik kultuuri - ministeeriumi programmidest toetust saanud trükiseid, valik kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali soovitusi, teoseid sarjast "Eesti mõttelugu" ja "Avatud Eesti raamat".

Lisaks sellele on esitatud raamatukogu-hoidjatele rida komplekteerimise prioriteete: tuleb muretseda oma piirkonna koduloolised trükised, Eesti riiki, Eesti ajalugu käsitlevad teavikud, võimalikult täies mahus kõik eestikeelsed teatme-teosed, õppekirjandust elukestva õppimise ja enesetäiendamise toetamiseks. Teabekirjandust tuleks valida laiemate valdkondade kohta: majandus, õigus, tehnika, tervishoid jms. Ajaviitekirjanduse puhul tuleb hoiduda madalakvaliteedilisest kirjandusest ning peab olema tellitud kvaliteetperioodika.

Soovitustele võrdluseks toome välja Roiu Raamatukogu täiskasvanute raamatute laenutuse 2011 a. TOP 10:

Pets, Helju - „Ussikuninganna"

Tohvri, Erik - „Naabrid"

Smith, Tom Rob „44. laps"

Lind, Tuule - „Päev algab öösel"

Väljaste, Elme - „OÜ Sõltlased"

Priilinn, Ketlin - „Liblikasonaat"

Leith, Prue - „Serveeritud skandaal"

Tohvri, Erik - „Laenatud rõõmud"

Mankell, Henning - „Riia verekoerad"

Teder, Tarmo - „Vanaisa tuletorn"

Raamatukoguhoidja Elle Kruus aga ei muretse: "Riigi raha eest ostame kohustuslikku ja valla tublil toel lugejate soovidele vastavat kirjandust. Peaasi, et lugejate arv ja lugemisind ei väheneks."