Arvutikool õpetab oktoobrist detsembrini algajaid ja teisel poolaastal edasijõudnuid. Edasijõudnute rühma ootame ka neid, kes eelmisel aastal läbisid algõppe.

Ajalookool jätkab meie kodukandi ajaloo tutvustamist. Kavas on viis loengut. Oktoobris selgitab Koidula Ameerikas Kiili piirkonna arengulugu. Novembris ja detsembris koolitab taas Ardo Niinre. Teemadeks on Kiili valla saamislugu ja Jüri lauluselts. Teisel poolaastal saab kuulda Kiili valla talunimedest ja Kurna asulast. Teatrireisid, mis on seni olnud meie kõige populaarsem osakond, jätkuvad ka sellel aastal.

Uued kursused

Igal aastal pakume ka vaheldust ja uusi koolitusi. Selle aasta uudisteks on kiirlugemine, mälutreening ja koolitus lemmikloomaomanikele.

Kiirlugemise kursusel õpitakse tundma erinevaid tehnikaid, mille tulemusena on võimalik kordades suurendada lugemiskiirust ja ka meelde jääva info hulka. Lugemiseks kuluv aeg väheneb, seega jääb kõigeks muuks rohkem aega.

Mälu treenimise koolitus on mõeldud neile, kes tahavad oma mälu paremini kasutada.

Lemmikloomaomanikud saavad teada enda ja oma lemmiku õigustest ja kohustustest, nende vajadustest, tervise- ja käitumisprobleemidest, õpivad lihtsaid dressuurivõtteid. Kursuse sihtrühmaks on lemmikloomaomanikud, õpetajad, loomakaitsehuvilised noored ja täiskasvanud.

Koolitus toimub kahel laupäeval, korraga 6x45 min. Teadmisi jagab Eesti Loomakaitse Seltsi koolitusjuht, MTÜ Kuulikodu (Hiiumaa loomakaitse) juhatuse liige Kadri Taperson.

Eelkool lastele

Õppekäikude mõtte andsid meile eelmise aasta õppurid. Plaanime külastada Presidendi lossi, TTÜ raamatukogu, Tallinna Botaanikaaeda, Lahemaa rahvusparki ja Tallinna bastionikäike. Nendes kohtades tavainimene giidi saatel ei käi või ei sattu ta sinna üldse.

Eelkool on meie suurim uudis. Koostöös Kiili vallavalitsusega valmistame kooliks ette lapsi, kes lähevad I klassi 2012. a. sügisel. Lapsed käivad kooliga harjumas üks kord nädalas algusega 13.00. Toimub 4x35 ainetundi, kus õppetegevusteks on kuulamine, kõnelemine, lugemine ja kirjutamine, vaatlemine, uurimine, võrdlemine, arvutamine ning mitmesugused liikumis-, muusika- ja kunstitegevused. Õpetajateks on Kiili Gümnaasiumi õpetajad Terje Zimmermann ja Sirje Kullus.

Laste eest, kes on Kiili valda sisse kirjutatud ja ei käi lasteaias, tasub eelkoolis õppimise Kiili vald.
_______________________________________

Registreerimine kursustele

Registreerida saab e-aadressil rahvakool@kiili.edu.ee; veebilehel www.rahvakool.webs.com ja Kiili raamatukogus.
Märkida on vaja koolituse nimi, koolituse soovija nimi ja kontakt.
Oma soovi saab toimetada ka Kiili Gümnaasiumi administraatori kätte, ümbrikule märge RAHVAKOOL.
Kõikide koolituste puhul kehtib ettemaks.
Info kursuste toimumise aja ja hinna kohta avaldame rahvakooli kodulehel.