Novembris oli kõne all vastutustunne. Tädi Milla luges "Sipelga ja rohutirtsu" lugu, mängisime vastutust nõudvaid mänge. Abivalmiduse teema tuli päevakorda detsembris, selleks puhuks läksime ise raamatukogule appi. Lapsed meisterdasid palju kaunistusi: meetreid värvilisi kette, leevikesi, matsakaid lumehelbeid, taevatähti. Viisime need raamatukokku ja tegime lastetoa jõulude tulekuks kauniks. Kuulasime juttu "Jänes ja päkapikk" ja maiustasime piparkookidega.

Näärikuu lõpus tutvustati raamatukogus kirjanik Astrid Lindgreni ja tema loomingut. Lapsed vaatasid raamatuid ja slaidiprgrammi. Peale vaatamist- uurimist meisterdati paberist koerake. Laste soovil lugesime rühmas raamatuid Nilsist, Tjorvenist, Bullerby lastest ning sellest, kuidas Pipi koolis käis. Arutluse all oli iseseisvus ja enesekindlus.

Veebruarikuu on Männi lasteaias austuse kuu. Loeme sellekohaseid jutte, mõtiskleme. Raamatukogus on plaanis kohtuda kirjanik Eve Hele Sitsiga.

Lapsed õpivad väärtusi eeskujude, igapäevaste tegemiste, lastekirjanduse kaudu märkamatult, samas püüavad lapsevanemad ja õpetajad neid lastele teadlikult õpetada. Siilipere rühma lapsed ja õpetajad tänavad Kohila raamatukogu armsat töökollektiivi, eriti tädi Millat. Soovivad neile toredaid ettevõtmisi ja aktiivseid lugejaid.