Uus kaasaegne tehas loob Sauele uusi töökohti ja planeeritud võimsuse saavutamisel hakkab tehases tööle üle 100 inimese. Töötajate värbamine ja koolitamine algab septembris. Tootma hakatakse laia valikut kõrge kvaliteediga külmutatud pagaritoodetest.

Tootmine algab uues tehases 2013. aasta alguses ja mahud kasvavad järk-järgult kuni 2014. aasta alguseni, mil tehas saavutab plaanitud võimsuse.

Uue tehase ehitus Sauel on jõudnud järku, kus „karp" on valmis. Kaugel ees paistvast uksest siseneb tsehhi tooraine, valmistoodang väljub hoone teisest otsast. Foto: Sirje Piirsoo

Vaasan Grupp on tuntud Põhja-Euroopa pagaritööstusettevõte, mis tegutseb Põhjamaades ja Baltimaades ning mille koduturud hõlmavad nüüdseks Soomet, Rootsit, Norrat, Taanit, Eestit, Lätit ja Leedut. Äritegevus toimub kolmes valdkonnas: värsked pagaritooted, külmutatud pagaritooted ja näkileivad. Vaasan Grupi peakontor asub Soomes.

Vaasan külmutatud pagaritoodete ärivaldkond pakub oma jaemüüjatest ja toitlustusasutustest klientidele parimaid lahendusi ning aitab neil kasvada ja oma äri arendada. Vaasan Grupi tugev kohalik organisatsioon teeb klientidega tihedat koostööd, pakkudes neile laia külmutatud pagaritoodete valikut ja teenuseid, mis põhinevad klientide vajadustel.

Vaasan Grupp on  juhtiv rahvusvaheline pagaritööstuse kontsern ning üks Pôhjamaade ja Balti regiooni olulisi toiduainetetööstusi. Vaasan Grupp on suurim õhukeste näkileibade ning suuruselt teine näkileibade tootja maailmas ning Põhjamaade juhtiv külmutatud pagaritoodete valmistaja.

Grupi käive oli 2011. aastal ligikaudu 408 miljonit eurot ning kontsern annab  tööd Soomes, Eestis, Lätis, Leedus, Rootsis, Norras ja Taanis kokku 2730 inimesele. Külmutatud pagaritoodete valdkonnas töötab 400 inimest. Eestis tegutseb Vaasan Grupi perre kuuluv 250-aastane AS Leibur.