Jook, mis paneb higistama

„Kui tunnen, et mingi vimm hakkab tulema, keedan tee, valan klaasi konjaki ja kuniks tee tõmbab, segan konjakisse teelusikatäie mett. Konjak ja tee keresse ja paksu teki alla magama. Ärgates vahetan läbinisti märjad riided (higistamine on hea) kuivade vastu ja lähen eluga edasi."

Mee kompress peletab kurguvalu

„Iga päev soovitan teed ingveriga ja sinna juurde natuke mett. Kes ei kannata mett, siis võib ka lusikatäie jõhvika tarretist või moosi sisse segada. Kui külm läbi käib, siis koju tulles ei tee paha pits viina võtta. Veel peened küüslauguviilud võileba peale ja kui kurk juba krõbiseb, siis mee kompress - ööseks määrin kaela paksult meega kokku, salvrätt peale ja sall ümber. Viimane - magamaminekuks üks supilusikatäis mett ja las ise sulab, hommikuks olen terve. Aastaid pole haiguslehel olnud."

Pika ea ja hea tervise saladus

„Külmetushaiguste vastu tuleb võitlema hakata juba varakult, mitte siis, kui häda käes. Tuleb teha igapäevast ennatust: söön 4-5 küüslauguküünt iga päev. Tuleb võtta 50-100g viskit.
Isa jõi brändit iga päev,elas 88 aastat vanaks, aprillis läks mere äärde, oktoobris lõpetas. Peale sauna hüppas vette. Arsti juures käis elus 3-4 korda, segagi vaid hammaste tõttu. Süüa tuleb liha, pekki, kala, sibulat. Ei propageeri siin joomist, aga 20-30g pipraviina (omatehtud, mitte poe oma) aitab ka hästi: pool liitrit valget viina (40-kraadist) ja punast 4-5 kauna tšillipipart. Puhastatud piprakaunad panna pudelisse, hoida viinas peaaegu kuu aega."

Hea lugeja, milliseid viise sina kasutad, et haigusi ennetada või ravida? Ehk tead mõnd head nippi, mis su haigust leevendanud või minema sundinud on? Kui jutt pikem, siis võid selle saata ka aadressil rahvahaal@eestielu.ee või täita saatmisvormi siit.