"Elamussport on maailmas üha enam populaarsust koguv valdkond. Näiteks BMX-kross võeti juba 2008. aastal Pekingi olümpiamängude programmi," ütles keskuse rajamise projektijuht, Simple Sessioni peakorraldajana tuntud Mario Kalmre. "Eestiski on erinevate elamusspordialade harrastajaid tuhandeid, kuid neile kõigile napib kohti treenimiseks,” sõnas Kalmre ning lisas, et Rae valda kerkiv keskus saab olema oluliseks ning kauaoodatud treeningkeskuseks vähemalt nelja olümpiaala sportlastele.

Rajatav elamusspordikeskus on Kalmre kinnitusel Euroopas täiesti ainulaadne spordikompleks. “Mitte kuskil Euroopas ei leidu praegusel hetkel nii mitmekesist sporditegevust võimaldavat rajatist,” märkis ta. Ekstreemsportlastele mõeldud keskus võimaldab projektijuhi kinnitusel Eestis korraldada tervet hulka erinevate alade rahvusvahelisi võistlusi, tuues Eestisse arvukalt uusi välisturiste.

Elamusspordikeskuse ehitaja on RAMM Ehitus. Keskuse sisehalli rajamise maksumus on 2.1 miljonit eurot, millest 85 protsenti saadakse toetusena Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist.

RAMM Ehituse tegevjuhi Priit Raua sõnul peavad juba 7 kuu pärast olema keskuse ehitustööd lõpetatud. „Seega on ajagraafik küll väga pingeline, kuid mõistame väga hästi ekstreemspordi huviliste soovi päris oma hoone kiiresti kätte saada. Elame neile kaasa ja anname oma parima,“ lisas Raud.

Keskuse projekteeris arhitektuuribüroo SKAD Arhitektid. Arhitekt Sven Aderi hinnangul oli keskuse kavandamine põnev väljakutse. ”Hoones toimuvad tegevused on gravitatsiooni eiravad - sellises ruumis pidevalt keegi hüppab, maandub, ripub, ronib. Tervikuna on ruumis üldmulje kaaluta olekus hõljuvatest inimestest. Sealt sai alguse mõte kasutada ümaraid akrüülist kuppelaknaid spordikeskuse seintes. Vaba paigutusega illuminaatorid loovad paralleeli kosmosega või lendamisega.”

Arhitekt peab projekti õnnestumiseks: ”Elamusspordi keskus oma tööstusliku arhitektuurikeelega sobitub hästi ümbritsevasse nn ”tehnopargi-arhitektuuri” keskkonda ning keskuse eristuv funktsionaalsus aitab rikastada ja mitmekesistada kogu piirkonda.”