Selle mõttega kinnitan meie arengukavas ühiselt kirjapandud missiooni ja luban, et veel sellel sügisel seame oma aregusuunad juba järgmiseks kolmeks aastaks.

Kaks uut õpetajat

Vaatame optimistlikult tulevikku ning selleks on meil mitmeid põhjuseid! Alustan käesolevast õppeaastast, kus meie koolis ja lasteaias on kokku 94 last: õppureid 55 ja lasteaias 39 koolieelikut, kes jagunevad nelja rühma vahel Tammes, Lipal ja Purkus.

Klassikomplekte on endiselt kuus, I klassi asus õppima seitse õpilast ning koos nendega alustas koolitteed ka nende klassiõpetaja Janne Koppel, kes Haapsalu kolledži lõpetamise järel alustab õpetaja vastutusrikast tööd meie koolis. Soovin Jannele palju töörõõme, uudishimulikke lapsi, koostöövalmis lapsevanemaid ja kolleege!

Ka meie meesõpetajate perre on tulnud lisa: ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajaks on Marten Israel, keda võlusid meie kooli väikesed klassid ja võimalus teha õppijatega piisavalt individuaalset tööd.

Lisaks võtab õpetaja Israel enda kanda koolilehele uue elu sissepuhumise. Koos õpilasesindusega moodustub nö meediaring, kes hakkab koolielus toimuvat kajastama ja vahendama. Loodetavasti materjali kirjutamiseks on, sest plaanime palju õppekäike ja ekskursioone väljapoole koolikeskkonda, osaleme projektides ja korraldame vahvaid ühisüritusi. Esimene õppekäik on juba tehtud Tartu Põllumajandusmuuseumisse, mida väisasid 1.-4. klassi õpilased, osaletud on spordivõistlustel ja koju toodud auhinnalisi kohti. Töö käib, võib öelda kindla veendumusega.

Liitklassid on meil jätkuvalt. Sel aastal moodustavad liidud 2.-3. klass ning 5.- 7. klass, keda juhatavad Anu Vendelin ja Salle Nurmeta. Pika staažiga ja kogemustega õpetajad saavad liitklassis õppetöö juhtimisega väga hästi hakkama, lisaks toetavad nooremaid ka pisut vanemad kaaslased. Õpitakse niiöelda peremudeli põhjal ja saadakse erinevustega paremini hakkama. Uutest õpilastest asus meie kooli 5. klassis õppima Cristjan Gregory Lood.

Uued õppevahendid

Uut on meie majas veel sedagi, et Tiigrihüppe SA toel on arvutiklassi renditud uued arvutid, mis annab hoo sisse ka meie veebipõhisele õppele erinevaites ainetes ja toetab igati õppetöö mitmekesistamist.

Ka klassidesse on paigutatud arvutid, mis hõlbustavad õpetaja tööd ja teevad õpilase jaoks õppimise näitlikumaks.

Lähiulevikus näen just IKT vahendite aktiivset kasutamist ja uue kaasaegse taristu hankimist koolile, näiteks interaktiivsed tahvlid jms. Arengule mõeldes on robootikaring ja õpetajakoolitus samuti prioriteediks.

Ringitöö toetab õppekasvatustööd ja annab võimaluse õpilasel tegeleda oma ande arendamisega. Ringe on kuus: meedia-, kunsti-, näite-, käsitöö- ja spordiringid ning mudilaskoor. Sellest õppeaastast teeb lisaks kooli ringidele oma spordiringi 2.-3. klassile kahel hommikul nädalas ka Tarmo Rahuoja.

Ujumisest

Soovime pakkuda täiendavat võimalust käia Märjamaal ujumas 1.-4. klassi õpilastel, sest üksikud õpilased pole ujumisoskust piisavalt hästi omandatud. Selle taga pole riiklikku programmi, see on kooli algatus - ujumisoskuse vajalikkuses pole põhjust kahelda. Pöördume lastevanemate poole, et teie maksate ujula pileti eest, kool taotleb transpordi. Saadame kodudesse ka vastavasisulised kirjad ning igaüks saab oma mõtteid avaldada. Peatselt on toimumas lastevanemate üldkoosolek, klassi- ja rühmakoosolekud. Loodan, et klassijuhatajatelt ja kooli juhtkonnalt saate vajalikku infot õppeaasta kohta.

Soovin kõikidele põnevat, rahulikku, töist ja asjalikku aastat! Rõõmu tegutsemisest ja koostööst! Ka kõige raskemad ja keerukamad probleemid saavad lahenduse läbirääkimise ja koostöö toel, üksi pole me kunagi nii tugevad, kui kõik koos! Ilusat toimekat õppeaastat ja peatse kohtumiseni koolis!