„Kunstiharrastustega sõjamees Selling on oma piltidel kujutanud nii olustikku staabis kui ka lahingutes. Mõnedki pildid on tehtud praegusel Jõgevamaal Pajusi vallas 1919. aasta jaanuaris peetud Aidu lahingu ajal. Ühel  joonistustest on talumaja, milles tõenäoliselt oli staap, teisel aga on vaenlane võetud sõjavangi. Osa joonistusi kajastavad ka tollast üldist olustikku. Nii võib joonistustel näha kirikuõpetajat jutlust pidamas ja ajastule kohaste soengutega daame sigarette suitsetamas."

Tederi arvates on Ernst Selling kujutanud Vabadussõja-aegset olustikku piisavalt tõetruult. „Piltidele on tunnustava hinnangu andnud ka Eesti Kunstnike Liidu esimees Jaan Elken," lisas Teder.

„Võib uskuda, et Ernst Selling unistas kutseliseks kunstnikuks saamisest. Kahjuks langes ta Vabadussõjas 1919 aasta märtsis, teada-olevalt Setomaal," ütles Olev Teder.

Näitus „Eesti Kaevikukunst" avatakse Sõjamuuseumis jaanuari lõpupäevadel ja plaanikohaselt saab seda vaadata 31. märtsini. Väljapaneku tutvustamisele aitas kaasa Kaitseministeerium, kes rahastas piltide raamimist.

Harrastusajaloolane Olev Teder elab  Jõgevamaal Jõune külas, mis asub vähem kui kümne kilomeetri kaugusel Puurmani mõisast, kus Julius Kuperjanov moodustas legendaarse Tartumaa Partisanide Pataljoni. „Kuperjanovi väesalga mõjuvõim ulatus just minu tänase kodutaluni„" lausus ta.