23. veebruaril ootas külalisi Lagedil asuvasse Vabaduseparki teenekas Eesti vabadusvõitluse muuseumi asutaja Johannes Tõrs, kes taaskord pakkus põnevat isamaalist programm, mille osaks oli vabadussõja näidislahingu mahamängimine ehtsa paugutamisega.

Vabadusparki oli kokku kutsutud Vene, Soome, Taani, Suurbritannia ja Rootsi atašeede esindajad, kellega koos avati näitus „Eesti Wabariigi aegsed relvad, mundrid, Põhjapoegade ja Soome Jäägrite mundrid, dokumendid ja ajaloolised fotod Soome vabatahtlikest, Taani, Rootsi ja Inglise sõjalaevastiku tegevusest Eesti Vabadussõjas".

Üheskoos söödi hernesuppi, mida Tõrs kutsus sõdurisupiks ja vahetati muljeid elust ja vabadusest Johannes Tõrsi ainulaadses kiivribaaris. Külalised said ka uurida lähemalt trükisooja raamatut „Voldemar Päts.

Tagasi koju. Mälestusi, dokumente", mille koostas Anne Velliste.

24. veebruari hommikul süüdati küünlad Jüri kalmistule ja kirikuaeda maetud Rae valla tuntud ühiskonnategelaste kalmudel, seejärel rivistati üles kaitseliidu mehed koos noorte tulevaste kaitseliitlastega ning mälestati üheskoos vabadussõjas langenuid mälestussamba juures. Mälestusteenistuse järel toimus esmakordselt Jüri koguduse õpetaja Tanel Otsa ja Ants Leedjärve ühiselt läbiviidav militaarne jumalateenistus. Kuid kuna formaat ei näinud ette püsside paukumist, siis selle asemel laulis isamaalisi laule Jüri perekoor ja südamliku lühikontserdi andsid Brey Velberk ja Karl Sander Saarik.