Aastapreemia saab Viljandi Metalli võrkpallinaiskonna manager, eestvedaja ja hing Margus Keerutaja.

Kultuuri- ja spordipreemiaid antakse välja kolm.

Preemia saab näitleja ja lavastaja, endine ugalalane Andres Noormets. Tema kuuldemäng “Vaikus ja karjed” tunnistati Euroopa olulisimal meediafestivalil “Prix Europa 2010” omas kategoorias parimaks kuuldemänguks. Federico Garcia Lorca luulest inspireeritud “Vaikus ja karjed” esietendus Raadioteatris 2010. aasta 30. jaanuaril. Eesti Rahvusringhäälingus valminud kuuldemängu autor, režissöör ja esitaja on Andres Noormets.

Seasaare Näitemängu Selts on uus alustaja, kes hõlmab erinevaid sotsiaalseid gruppe, toonud eelmisel aastal lavale mitu lavastust, korraldanud rahvaõhtuid ning teeb koostööd Ugalaga (“Stockmannid”, lavastaja Andres Noormets). Seasaare Näitemängu Seltsi eestvedaja on Viljandi Vanamuusika Festivali korraldaja ning paljude omanäoliste kultuuriprojektide elluviija Aivar Trallmann.

Saavutuste eest spordis saab preemia Viljandi Metalli võrkpallinaiskond, kes on Eesti meister ning Eesti karikavõistluste ja Balti Liiga võitja.

Teatripreemia saab üks omanäolisemaid, palju rakendust leidnud ja suurepäraseid rolle teinud Ugala noorema põlvkonna näitleja Aarne Soro. 2010. aastal tegi ta säravad rollid uuslavastustes "Isa talveuni" (härra Halvasti), "Karlsson katuselt" (Hildur Sokk), "Majandustõus ehk Kohe käib pauk" (Inglismaa Pariisi suursaatkonna ametnik Simon Prout) ja "Stockmannid" (doktor Tomas Stockmann).

Aasta noore preemia otsustati anda Eva-Lotta Vunderile ja Toomas Koitmäele, kes korraldasid ühistööna Viljandi Maagümnaasiumi bändide võistluse, mille tulu läks Päikesekillu Perekeskusele. Noored ahvatlesid musitseerima palju kollektiive ja korraldasid suurepärase ürituse.

Laste- ja noortesõbraliku ettevõtte tiitel läheb tänavu hambaraviga tegelevale ettevõttele Dentes A&E OÜ. Ettevõte muretses Viljandi Kunstikoolile metalli valumasina, eelsoojendusahju ja liivapritsi, mis mitmekesistasid koolis õppetegevust.

Elutöö preemia ja aastapreemiale kaasneb Viljandi linna teenetemärk. Kõikide preemiasaajate nimed kantakse linna auraamatusse.