Koolituse käigus arutlevad osalejad erinevatel teemadel - näiteks, millele mõelda enne vabatahtlikuks hakkamist, kui palju on selleks aega, mis alal tahaks tegutseda ja kas üksi või meeskonnas. Samuti juhime tähelepanu sellele, et kui juba ollakse vabatahtlikud, millele siis tähelepanu pöörata - kas tegevusel on eesmärk, kas tegevus pakub piisavalt rahuldust, motivatsiooni jne.

Räägime ka teemal, kui vabatahtlik ei ole rahul oma vabatahtliku tegevusega. Soovitame siis organisatsiooni esindajaga maha istuda ja leida koos endale need uued tegevused, mis pakuksid uusi teadmisi, elamusi ja uusi kogemusi - organiseerimise oskus, suhtlemisjulgus, meeskonna töö oskus.

Samuti pakub vabatahtlik tegevus kasulikke tutvusi/kontakte; töökogemust, mida saab oma CV-sse lisada. Peale selle on veel võimalus olla meeldivas seltskonnas ja saada hea tunne, et ollakse midagi kasulikku teinud ja kedagi aidanud. On vabatahtlikke, kes käivad ühes organisatsioonis (MTÜ Päevakeskus Vinger) juba aasta aega ja on sealt leidnud endale teise kodu - neid oodatakse ja kutsutakse ühistele koosviibimisele. Need vabatahtlikud väidavad, et see tegevus pakub naudingut, toob tõesti midagi uut nende ellu ja muudab nii nende kui ka neid ümbritsevat maailma!

Et infot vabatahtliku tegevusest rohkem infot saada soovitame kõigil huvilistel end registreerida Viljandimaa Vabatahtelike Keskuse kodulehele (www. vivak.ee). Sealt saate infot selle kohta, kus vajatakse vabatahtlikke abi. VIVAK korraldab ka vabatahtlikke laatasid - järgmine tuleb küll alles sügisel, kus kohtuvad kõik vabatahtlikud ja need organisatsioonid, kes vajavad vabatahtlikke abi.

Jääme ootame kõiki uusi huvilisi ja kasutage võimalusi, mida pakub vabatahtlik tegevus.

Jaanika Toome
MTÜ Viljandimaa vabatahtlike Keskus
www.vivak.ee
projektijuht