Ka treeneri peas tiirlesid küsimused - kas meeskond on ikka sellisel tasemel mängimiseks valmis ja kui võimsate vastastega tuleb üldse heitlema hakata? Teada oli vaid see, et kolme päeva jooksul peetakse viis kohtumist Euroopa mõistes suurte klubide järelkasvumeeskondadega.

Esimene vastane oli Valgevene selle vanuseklassi meister Minski Tsmoki. Vaatamata sellele, et vastased olid pikad ja Keila poistega võrreldes kehaliselt palju rohkem arenenud, suudeti esimestel minutitel oma mäng peale suruda. Kiirusele ja agressiivsusele oli toeks hea visketabavus ning pärast võrdset avaveerandit tehti teisel veerandajal vastastega selge vahe sisse. Võit 78:46 võib numbrite põhjal tunduda kerge, kuid tegelikult tuli platsil kõvasti töötada.

Reede õhtupoolikul oli vastaseks legendaarse Moskva CSKA järelkasv. Enesekindlust andis teadmine, et hommikul olid venelased kaotanud teisele Eesti klubile Kalev/Viasatile. Ka selles mängus pandi edule alus esimeste minutitega. Avaveerandi järel juhtis Keila 17:10, poolajavileks oli seis 28:22. Teine poolaeg oli üks lõputu võitlus, kus vastased püsisid pidevalt ohtlikus läheduses, kuid Keila suutis hoida kümne punkti kanti küündinud eduseisu. Lõpptulemus 57:48 tähendas Keila Korvpallikoolile esimest tõeliselt suurt võitu!
Keila meeskonna parim Kevin Sepik võitlemas endast peajagu pikema Kiievi palluriga. Nagu pildilt näha, käis poiste vahel mehine võitlus. Foto: Egon Tints

Laupäeva hommikul oli vastaseks Venemaa avarustelt kaks ja pool ööpäeva Tallinna reisinud Jekaterinburgi Korvpallikool. Kuigi vastased olid taas pikad, tuli võit üllatavalt kergelt 66:36. Laupäeva õhtul peeti aga maha tõeline lahing ülipika, jõulise ja agressiivse tegutsemisega Kiieviga.

Esimene poolaeg kuulus veel Keilale 49:40, ent kolmanda veerandaja keskel sai jaks otsa. Vastane pani korvi all oma ülekaalu - nelja mängija pikkus küündis 190 cm kanti - maksma ning mängu lõpuks olid nad noppinud ründelauast 25 palli. Seda kõike arvestades oli Keila kaotus 74:81 isegi napp.

Turniiri viimasel päeval kohtuti koduse rivaali Kalev/Viasatiga. Keila meeskonda ei saanud aidata jalga vigastanud liider Kevin Sepik, kuid vaatamata sellele oli mäng põnev ja võitluslik. Veel lõpu eel oli pidevalt tagaajaja rollis olnud Keilal võimalus mäng tasakaalustada, kuid päästeaktsioonid polnud seekord edukad. Mäng kaotati 49:62. Keila poisid kogusid EYBLi esimeselt etapilt kolm võitu ja kaks kaotust, mis andis kaheksa meeskonna hulgas 4. koha. Liiga üldtabelis jagatakse aga 16 meeskonna hulgas 6.-8. kohta.

Võitudest tähtsamadki on aga sellistes rasketes mängudes saadud kogemused - Eestis lihtsalt pole nii võimsa koosseisuga meeskondi. Lisaks kasutavad Euroopa liigas osalejad koduliigaga võrreldes hoopis teistsugust mängustiili. Euroopa liiga jätkub Keila poiste jaoks jaanuari lõpus Vilniuses.

Euroliiga kohtumistes said karastust Kevin Sepik (valiti turniiri tähtede viisikusse), Roland Liiva, Margus Pahv, Markkus Sildam, Norman Rüütsalu, Mart Maide, Robert Pedaja, Roland Tamkivi, Conrad Sengbusch, Marek Uusoja ja Pärnu Pauluselt appi laenatud Janar Aniste ning Kaspar Lootus. Poisse juhendas Peep Pahv.

Lisaks rahvusvahelisele sarjale on Keila korvpallipoisid teinud puhta töö ka maakonna meistrivõistlustel.

Kuldmedalid on toodud Keila Koolile 6.-7, 8.-9. ja 10.-12. klasside arvestuses.