Muusikafestival on hea võimalus tuua kammerlikumat muusikat maakohtadesse. Ka Pille Lill on avaldanud soovi, et festival pühenduks edaspidigi rohkem klassikalisele muusikale.

Eesti ooperitähtede kõrval saab kuulda Väike-Maarjas ka üht Soome tangokuningannat, lauljat ja laululoojat Kirsi Rantod. Seekordsed festivali üllatusesinejad tulevadki Soomest: avapäeval, 7. oktoobril toimub Väike-Maarja kirikus kontsert Valon Siivin, mis eesti keelde tõlgituna võiks tähendada valguse puhastust ning kus esinevad Kirsi Ranto ja Hessu Laaksonen.

Valgus Puhastus on laulja-helilooja Kirsi Ranto ja valgustehnik Hessu Laaksoneni loodud polükunstiline teos, milles on ühendatud muusika, valguse ja värvimaailma omapärane võimsus. Kirsi Ranto elukogemus on teinud temast tundliku, kuid tugeva elu tõlgitseja ja pannud ta tegelema üha sisukamate lauludega.

Kontserdi tutvustuses on Hessu Laaksonen öelnud, et tal on tungiv soov tuua inimestele „tükike taevast maapeale“. See sündis tema ainulaadsest tavast kasutada kogu ruumi valgustaeva loomiseks. Seda ka Soomes ainukordset valgusmuusikat, mis toob esile iga esinemiskoha kauniduse ja loob uudseid värvimaailmu, saavad huvilised vaadata-kuulata ka meie kirikus. (Pildigaleriid saab vaadata www. valonviisin.com.)

“Kontsert sündis heade Soome sõprade soovist kaasa aidata Väike-Maarja kiriku taastamisele,” ütles Väike-Maarja rahvamaja direktor Ville-Markus Kell.

Väike-Maarja inimesed on juba tuttavad Olavi Hüppöneniga, kes organiseeris pärast tormi abisaadetise Soomest Väike-Maarjasse. Kohe oli ka Olavi Hüppöneni sooviks korraldada üks heategevuskontsert Soome muusikute osavõtul kiriku taastamise heaks. Nüüd see mõte teostubki. Kontserdil on võimalik annetada kiriku tornikiivri taastamise toetuseks. Meenutagem, et 18. augustil esines samuti heategevuskontserdiga Ebavere laululaval Eda-Ines Etti oma sõpradega.

Reedene muusikafestivali päev al-gab kell 15.00-17.00 kahe meistriklassiga. Pille Lille meistriklass lauljatele ja teistele huvilistele toimub rahvamjas, Piia Paemurru meistriklass klaverimängijatele ja teistele huvilistele muusikakoolis.

Reede õhtul kell 18.00 annavad Väike-Maarja rahvale kontserdi vastrenoveeritud rahvamajas meie ooperitähed. Esinevad Pille Lill (sopran), Mati Kõrts (tenor), Margit Saulep (sopran), Piia Paemurru (klaver).

Laupäev, 9. oktoober on tervenisti täis mitmekesist muusikat. Elav muusika jõuab otsapidi ka Geogri söögituppa, kus kel 13.00 saab kuulata laulmas Pirjo Levandit ning teda kitarridel saatvaid Ma-dis Arvistot ja Indrek Kruusimaad.

Alates 14.30-st toimub muusikakoolis kolm meistriklassi: kell 14.30-15.30 Madis Arvisto meistriklass kitarristidele, kell 15.30-16.30 Atlan Karpi meistriklass lauljatele ning kell 16.30-17.30 Madis Kari meistriklass klarnetimängijatele ja teistele huvilistele. Meistriklassidesse on oodatud kõik: nii õpilased, õpetajad kui ka lihtsalt muusikasõbrad. Saab kuulda oma ala meistrite mängu, huvilistele õpetussõnu ning loomulikult võib esitada ka küsimusi.

Õhtul kell 18.00 toimub Väike-Maarja rahvamajas festivali lõpukontsert, kus esinevad: Maria Veretenina (sopran), Maire Haava (metsosopran), Atlan Karp (bariton), Madis Kari (klarnet) ja Kirill Lissijenko (klaver). Kontserdiga tähistatakse õpetajate päeva. Kontserdile on oodatud õpetajad, aga ka kõik teised muusikahuvilised.

Kõik kontserdid on tasuta ja sinna on oodatud kõik muusikahuvilised.