Eelmise aasta augustikuus korraldati ümber seni ühise juhtimise all tegutsenud Väike-Maarja Valla Rahvamaja struktuur. Valla rahvamaja senine direktor Ville-Markus Kell lahkus ametist 1. augustist. Väike-Maarja ja Simuna rahvamaja jätkasid kumbki omaette valla hallatava asutusena ja oma põhimäärusega. Simuna rahvamaja tööd asus juhtima seni kunstilise juhina töötanud Auli Kadastik. Väike-Maarja rahvamajas jätkas kunstilise juhina Heli-Liivia Komp ning vallavalitsus kuulutas sügisel välja konkursi juhataja leidmiseks.

Väike-Maarja rahvamaja juhataja konkursile laekus 15 avaldust. Konkursikomisjon valis kandideerinute seast välja Kalev Pärtelpoja.

Detsembrikuu lõpus otsustas vallavalitsus koondada rahvamaja kunstilise juhi ametikoha ning jaanuarikuu lõpupäevadest alates jääb kogu rahvamaja tegevust koordineerima Kalev Pärtelpoeg.

Uuelt rahvamaja juhatajalt oodatakse rahvamaja tegevuse juhtimise, kultuuriürituste, isetegevus- ja huvialaringide töö ning elanikkonna vaba aja veetmise korraldamise kõrval ka kaasaaitamist kohaliku seltsielu edenemisele.

Kalev Pärtelpoeg on kooliajast saati kultuurihuvidega ning tal on juba varakult olnud õnne olla osaline mitmete ka Eesti mastaabis oluliste kultuurisündmuste korraldamises.

Kalev Pärtelpoeg kirjeldab oma jõudmist kultuuritegijate hulka järgmiselt:

"Olen õppinud Jõgeva gümnaasiumis, kus õppetöö kõrval võtsin agaralt osa huvitegevusest: olin noorkotkas Jõgeva Kaitseliidu Malevas, Eesti lasteorganisatsiooni ELO liige ning kuulusin kooliteater "Liblikapüüdja" truppi.

Osalesime üle Eesti erinevatel sündmustel ja laagrites. Koos klassikaaslastega korraldasime sündmusi teistele Jõgeva gümnaasiumi õpilastele. Esimese klassiõhtu korraldasime pinginaabriga juba 5. klassis. Selle jaoks ostsime omale ühesugused valged kikilipsud.

Aitasime kirjanduseõpetajal korraldada suuremaid vabariiklikke sündmusi nagu Betti Alverile pühendatud luulepäevad ja vabariiklik kooliteatrite suvekool Rannal. Muusikaõpetajal aitasin korraldada Alo Mattiisenile pühendatud muusikapäevi. Selle sündmusega seob mind eriliselt ka see, et joonistasin kunstiõpetuse tunnis logo, mis valiti muusikapäevade logoks. Segakooris laulsin ka, aga seal olin küll enamjaolt segaja rollis.

Edasi asusin õppima Viljandi Kultuurikolledžisse, mille kõrvalt osalesin Palamuse rahvamaja näiteringi tegevuses. Samal ajal hakkasin tegutsema õhtujuhi ja konferansjeena. See andis mulle hea võimaluse tutvuda paljude kultuuri- ja rahvamajadega üle Eesti.

Seejärel vahetasin kooli ja asusin õppima Tallinna Pedagoogilisse seminari sotsiaaltööd ning töötasin Väätsa vallas noorsoo- ja kultuuritöötajana, hiljem Mustvee kultuurikeskuses huvijuhina. Siis aga asusin taas õppima kultuurierialal Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias. Kolm hooaega olin lisaks muule tegevusele Kuma raadio noortesaate juht ja toimetaja. Täiendkoolitusi olen läbinud turismi-, müügi- ja reklaamialal. Olen korraldanud sündmusi ja reklaamikampaaniaid ettevõtetele ning riigi- ja omavalitsusasutustele.

Olen osalenud ja osalen siiani mitmete sündmuste korraldustöös: Küüslaugufestival, kelguvõistlus Talverõõm, Pedja jõe seiklus, Jõgeva Treff, Paunvere suur väljanäitus jne. Viimane meeldiv ja pikem koostöö oli Rakvere linnusega.

Nüüd aga soovin oma aja pühendada Väike-Maarja rahvamajale - selle sees ja ümber toimuvale. Kõige tähtsamad on aga inimesed ise! Ma loodan, et kõik lugejad leiavad rahvamaja ukse üles ja astuvad sellest sisse. Loomulikult tuleb ka sõbrad kaasa kutsuda! Rahvamajas tegutseb mitmeid ringe: segakoor Helin, Härmalõnga tantsurühm ja naisansambel, näitering, kõhutants, kehakool, peotants suurtele ja väikestele. Majast väljaspool tegutsevad kunstiring ning Kiltsi memmede lauluansambel ja seeniortantsurühm.

On heameel näha, et Väike-Maarjas on seltsitegevus väga tugeval järjel ja tegutseb mitmeid MTÜ-sid. Mitmel seltsil ja sündmusel on sellel aastal tulemas ümmargune tähtpäev, kuid selle aasta kõige auväärsem juubilar on sajaaastaseks saav Väike-Maarja seltsimaja ise. Seoses sellega ja muude sündmustega on minul tulemas töörohke aasta ning meeleolukas aasta rahvamaja ja sündmuste külastajatele. Tööd jagub!

Soovin teha koostööd kõigi siinsete asutuste, ettevõtete ja otse loomulikult siinsete inimestega. Kõik mõtted on teretulnud ja oodatud!"