Üle 800 elanikuga Noarootsi vallajuhi Annika Kapi sõnul on neil turvalisusega üsna hästi, asutakse linnadestkaugel ning võõraid pahalasi sinna eriti palju ei eksi. „Eks ka videovalve aitab natuke, 27 kaamerat on üsna palju.

Politsei jõuab Haapsalust umbes 30-40 minutiga, talvel jäätee olemasolul 6-30 minutiga, oleneb ka, millisesse valla otsa. Muidugi võiks olla politsei ehk rohkem kohapeal aga patrull külastab meid üsna tihti," on Kapp siiski rahul.

Politseikohal poole tunniga

Noarootsiga rahvaarvult samasse klassi kuulub Taheva vallal suuri turvalisuse probleeme ei ole, ehkki politseijõuab vajadusel kohale umbes poole tunniga:

„Kindlasti jõuavad nad kriitilises olukorras ka kiiremini kohale. Eks Valga maakonnas ole samuti, et patrulle on nii linna kui ka lähivaldade peale minimaalne arv, aga isiklikult ma väga tõsiselt probleemi tunnetanud pole," rääkis vallavanem Monika Rogenbaum.

„Külalised" Ida-Virumaalt

Jõgevamaa piirivallaks Ida-Virumaaga on Torma, kus elanikke pisut üle 2000. Vallavanem Riina Kulli sõnul on neil arvatavasti probleeme just „külalistega"Ida-Virumaalt, ehkki kõik „pahad poisid" ei ole kindlasti sealt. Vargusi esineb aga suhteliselt palju.

„Meil on oma kontstaabel, kellest on palju abi  igapäevatöös, näiteks on ta heaks partneriks sotsiaaltöötajatele. Patrullil ei kulu üle kümne minuti meie juurde jõudmiseks, see tuleb Jõgevalt," ütles Kull.