Uute köögimasinate ja kiiskavate pindade keskel seistes ei suuda enam ettegi kujutada, mis oli köögis enne remonti. „Pliit ehk oli välja vahetatud, aga muidu oli siin kõik ajast 22 aastat tagasi, kui lasteaed avati," lausus lasteaia direktor Külli Seene.

Tema sõnul ei saanud vana köögi viimastel päevadel enam paljusid roogasid menüüsse võttagi, sest üks ahjurežiim teise järel ütles üles. See-eest võib nüüd vaaritada mida tahes. Pärastlõunal, kui Võru Valla Teataja kööki uudistamas käis, mullitas ahjus juustukooriku all isuäratav makaroni- tomativormiroog.

Kokk Niina Kuus luges oma töömaalt veel plusse ette: juurvilja ei pea enam käsitsi riivima, uus kartulikoorija on tublisti väledam ning kartulikeetmine käib nüüd mitme poti asemel ühe moodsa katlaga.

Kööki on ka avaramaks tehtud, suurt laopinda jälle kärbitud. Selle arvel on valminud personaliruum, mis vajab küll veel sisustust. Nii nagu leidub köögiski veel kohti tarvikutele - köögikaal jne -, mis koka tööd hõlbustavad.

Väimela lasteaia uus köök

■ Väimela lasteaia Rukkilill köögi ehitust toetas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) 31 956 euroga, valla osa oli 45 379 eurot.

■ Projekti vormistas EASile Võru valla arendus- ja ettevõtlusnõunik Inge Vill.