Talveülikoolis pakume mitmeid uusi kursuseid juhtidele, ettevõtjatele, spetsialistidele, ametnikele, õpetajatele, õpilastele, kultuuritöötajatele, lastevanematele jt. Tööalaselt kasulike kursuste kõrval on avatud mitmed õppeprogrammid, kuhu oodatud kõik, keda paeluvad teemad, mis seostuvad tervise, spordi, kultuuri kui kunstiga.

Juhtidele, ettevõtjatele on talv loodetavasti üks väheseid rahulikumaid perioode aastas, andes võimaluse leida aega enda arendamiseks. Pakume selleks talveülikooli programmis kursuseid, mille rõhuasetus on erinevate ärikultuuride tundmaõppimisel, meeskonnatöö ja loovuse omavahelistel seostel ning turundusel. Näiteks professor Raul Eamets käsitleb talveülikooli kursusel “Kuhu läheb Eesti majandus?” riigi majanduselu tulevikuväljavaateid.

Sel korral on võimalik talveülikooli programmis osaleda ka turunduse ja müügi kursustel “Turundus ja müügitegevus ettevõttes” ning “Turundus ja teenindus turismis”.

Spetsialistidele ja ametnikele jt korraldame kursuseid, mis keskenduvad suhtlemiskultuurile ja etiketile, õigustõlkele, meeskonnatööle jne. Lisaks on võimalik aktiivselt suhtlevatel töötajatel saada ülevaade stressi erinevatest käsitlustest ning sellest hoidumise meetoditest.

Ülikooliga ühele tihedamalt seotud sihtrühmadele – õpetajatele ja õpilastele toimuvad 2011. aasta jaanuaris kursused andekate õpilaste arendamisest loodusteadustes ja matemaatikas. Loodusteaduste huvilistele õpilastele korraldame ka õpitoa rahvusvahelisest olümpiaadist.

Oleme mõelnud ka lastevanematele, keda ootame teadmisi hankima kursusele “Lastefilosoofia ja filosofeerimine lastega , kus õpetatakse, kuidas suunata lapsi filosofeerimismeetodiga iseseisvalt mõtlema, uusi teadmisi omandama, positiivselt ja läbimõeldult suhtlema. Lastevanematele räägitakse talveülikoolis ka ohtudest internetisuhtluses, eesmärgiga parandada nende sotsiaalseid oskusi interneti kasutamisel ning anda näpunäiteid laste turvaliste internetiharjumuste kujundamiseks.

Kõiki huvilisi, sõltumata haridusest, erialast, vanusest, ootame kursustele “Suusakool”, kus õpetatakse murdmaasuusatamise tehnikaid. Professor Mihkel Zilmeri kursus “Normaalne söömine (inimkonna elu globaalsel infoprügimäel)”, räägib tervislikust söömisest ja joomisest, mis järjest enam au sisse tõusnud. Kunstihuvilisi õppijaid kutsume esmakordselt toimuvale jääakvarelli kursusele, kus kasutatakse uudseid maalitehnikaid, sobitades akvarelli jääga.

Algavat aastat püütakse ikka alustada uute soovide ja lubadustega. Meie programm ootab osavõtjaid, kes soovivad alustada uut aastat oma teadmisi ja oskusi värskendades või hoopis midagi uut õppides, eriti kui varasemalt pole olnud mahti selleks.

Vaata lähemalt talveülikooli kursuseid http://www.tk.ut.ee/ talveylikool.