„On sümboolne, et „Viru tango" etendub just Kalevipoja kojas, Kääpal, kuhu Kalevipoeg oli kaotanud oma mõõga, millele Soome sepp oli oma sajatussõnad peale lugenud. On ju meie rahvuseepos üldse väga põhjalikult seotud Soomega," lasus Olari, kes oma ülikooliaegsetest õppejõududest nimetab eriti oluliseks arsti ja kirjanikku Vaino Vahingut.
„Eesti ja Soome teema on väga tihedalt seotud ka karskusega, mida on mõlemal maal propageerinud keeleteadlane ja ühiskonnategelane Villem Ernits, kelle sünnist möödus hiljuti 120 aastat," lisas Olari.

Ka SA Kalevipoja Koda juhataja Hannes Soosaare sõnul on „Viru tango" pannud paljud pealtvaatajad tõsiselt kaasa mõtlema kahe ülelaherahvaga seonduvate probleemide üle ja esitama ka küsimust, millisel maal on ikka parem elada.

„Viru tango" on kirjutanud soomlanna Veera Marjamaa, lavastanud Kankku Kinkkunen, keskseid tegelasi, paremate võimaluste otsimisel soomlasteks kehastunud eesti mehi, mängivad Saare vallast võrsunud Anti Reinthal ja Mart Toome. Viimase esitatav laul Mati Nykäneni repertuaarist on ka etenduse üks tõmbenumbreid.

Etenduses teeb kaasa ka rohkesti Kalevipoja suveteatri harrastusnäitlejaid, iseäranis noori.

„Viru tangot mängitakse Kääpal veel 7. augustini.