Kogu selle tegevuse eesmärk on tagada võimalikult kvaliteetne ja ohutu teede teenus, kui nii võib öelda. Et seda kõike saavutada, on teede jaoks ette nähtud eraldi transpordimaa sihtotstarbega kinnistud/ katastriüksused - teemaad. Teemaa on seega eraldi maatükk teetarindite, teeosade ja tee-elementide paigaldamiseks ning tee korrashoiuks.

Näiteks haljastust, aedasid, ilukive, peenraid, liivakoormaid, lauavirnasid jmt ei tohi teemaale paigutada ega hoiustada. Tee on rajatis, mis paikneb teemaal. Teeseaduse kohaselt korraldab teehoidu tulenevalt omandivormist omanik, seega riigimaantee osas riik, eratee osas eraisik ja kohalike teede osas vallavalitsus. Nii ongi Viimsi valla kohalike teede teehoiutööde korraldamine vallavalitsuse üks seadusest tulevaid kohustusi.

Teehoiutööde koosseisu kuuluvad mitmed tööd - teede suvehoole, remont, talihoole, liiklusohutuse tagamine, liikluskorraldus, heakorratööd jm tööd, mis teedega seonduvad.

Seega on oluline tagada piisavalt lai koridor sõidukitele liiklemiseks, jalakäijale liikumiseks, talihoolde teostamiseks, nähtavuse tagamiseks, teemaale paigaldatavate trasside ja rajatiste paigaldamiseks jne. On ka väga oluline, et teemaa oleks vaba ja kasutusel ainult tee teenindamiseks - et seal ei asuks kellegi aed, hekk, hoone, haljastus vms. Teemaad kasutavad erinevad asutused ja isikud - teehooldaja, tee ehitaja, tänavavalgustuse käitaja, liikluskorraldaja, sõidukijuht (nähtavus), trassi omanik. Teemaa peab alati olema vaba.

Üks suur mure kitsastel teedel on talihoole. Seda just suurte lumehulkade korral, kui puhastatud tee ala aina kitsamaks muutub. Et tagada teeala ettenähtud laius talihoolde puhul, on vajalik, et teemaa oleks igal ajal tee teenistuses - et sinna ei oleks paigutatud ühtegi objekti, mis segab lume lükkamist (üle kinnistu piiri paiknevad hekid, üle krundipiiri ehitatud aiad jmt). Kui lund ei mahu teemaal paiknevate takistuste tõttu sinna lükata, on tihtipeale tellitud lume äravedu ja see tähendab lisakulu valla eelarvesse. Seega üle krundi piiride ehitatud aiad, istutatud hekid vmt tekitavad valla eelarvesse ehk meie ühisesse rahakotti lisakulu.

Teehooldaja vajab mõlemal pool teed minimaalselt 1-1,5 m vaba ruumi lume laotamiseks. Lisaks peab teekattest kummalegi poole olema tagatud ka puhastatud 0,5 m teepeenart.

Seega on teede hooldamiseks vaja hoida kogu teeäärne ala ehk teemaa tühi. Teine suur mure on busside ja suuremate sõidukite (prügiauto, hooldustehnika, kaubaauto jmt) liiklus. Nimelt ei mahu alati sõidukid teineteisest mööda, kui teemaa on kitsas ja teemaale on veel istutatud hekid, puud, põõsad või rajatud aed. Kõige teravam on probleem Kiigemäe ja Luhaääre teel Leppneemes ja Tammneemes. Seal on lõike, kus bussist auto ilma lisamanöövrita mööda ei pääsegi. Ka on ohtlik jalakäijal liikuda, kui sõidab buss ning jalakäija on bussi ja tee kõrval laiutava heki vahel. Rääkimata nähtavusest - iga teemaale istutatud hekk, puu või põõsas piirab nähtavust ja suurendab seeläbi riske, sama on aiast teemaale ulatuvate nähtavust piiravate okstega.

Liiklust ohustavad ja teehoidu segavad ka teemaal paiknevad objektid. Paljudel kitsastel külavaheteedel võib teemaalt leida ehitusmaterjali, autovrakke, liiva- ja mullakuhjasid, kuurikesi, prahihunnikuid, kive jmt. Tee ääres hoitud autode pärast on jäänud mõnes kohas teed talvel puhtaks lükkamata, tee äärde pandud kivide tõttu on väga palju hooldetehnikat lõhutud, samuti on valgustamata tänavatel kivide otsa kukutud ja ka kividesse jalgrattaga sõidetud.

Kõik need objektid segavad / takistavad tee hooldamist ning pole seadusega kooskõlas. Iga kõrvalkinnistu omanik on kohustatud teemaalt kõiksugu asjassepuutumatud objektid koheselt eemaldama. Kinnistu piire on tänapäeval üsna lihtne kontrollida Maa-ameti lehelt geoportaal. maaamet.ee > kaardiserver > maainfo. Edasi on võimalik kinnistu aadressi järgi otsida või välja suurendada. Aerofotole kantud katastrikaart näitab üsna täpselt ära, kus asub hekk, kust jookseb aed ning kus paikneb kinnistu tegelik piir. Palume kõikidel teega piirnevate kinnistute omanikel üle vaadata oma kinnistu piirid ja teisaldada kõik kinnistu piiridest väljapoole jääv oma kinnistu piiridesse - haljastus, esemed, kivid jmt kõrvaline, mis ei tohi paikneda teemaal.

Et tagada liiklusohutus ja teehoiutööde taksitusteta täitmine, hakkab valla kommunaalamet koostöös järelvalvega järjest kontrollima teemaa seisukorda. Esimese objektina võetakse vaatluse alla Kiigemäe tee ja Luhaääre tee. Kõikidel nimetatud teeäärsetel kinnistuomanikel palume teisaldada teemaalt sinna mittekuuluvad rajatised ja haljastus.

Eesmärgiks on Kiigemäe tee teemaa ja Luhaääre tee teemaa puhastamine ja korda tegemine. Kõikide kinnistuomanike poole pöördutakse ka eraldi kirjalikult ning antakse tähtajad teemaa puhastamiseks.