Harku abivallavanem Erik Sandla: "Harku vallavalitsusel maamaksu ei kodualuselt ega ka ärimaalt suurendada plaanis pole.

Vastupidi. Jätkame koduomanike toetamist. Vald ei saa seadusevastaselt käituda ega vabastada valla koduomanikku lisaks lubatud 0,15 hektarile veel täiendavalt maamaksust.

Küll on meil õigus teha koduomanikele maamaksul soodustusi, kompenseerides riigi poolt kehtestatud maamaksu rahvastikuregistris meie valda sissekirjutanud inimestele. Ja seda vald ka teeb.

Tiheasustuses asuva kodu omanikule, kes on maamaksu riigile tasunud rohkem kui 0,15 hektari pealt, hüvitame selle kuni ühe hektari ulatuses.

See tähendab, hüvitame vahe, mis jääb riigi poolt seadusega lubatud 0,15 hektari ja ühe hektari vahele. Selle jaoks peab iga koduomanik, olles esmalt tasunud maamaksu, tegema vallale vastava avalduse ja esitama makset kinnitava dokumendi.

Alles siis saame me selle kulu hüvitada."

Nagu traditsiooniliselt ikka, arutab detsembrikuu volikogu maa maksustamise hinda. Kas vallavalitsusel on volikogule ka muudatusettepanekuid? "Ei ole. Maa maksustamise hinnaks jääb 2,5% tihehoonestusaladel, v.a. 2% mereäärsetel kruntidel.

Maatulundusmaa maksustamishind on 1% ja loodusliku rohumaa ning haritava maa puhul 2%.

Ärimaa maksustamise hinda, erinevalt paljudest teistest omavalitsustest, Harku vallal plaanis tõsta ei ole. Represseeritud on kavas 100% vabastada maamaksust, nii nagu seadus lubab."