Siis läks veebileht aeglaseks. „Õnneasi, et täna saad leheküljele - homme võib vastupidi olla. Meil on juhtumeid, et töötaja ei saa terved päevad infot üles panna," sõnas vallavanem. Toona portaali haldamisega tegelenud OÜ Smartlink lubas, et lehe saab kiiremaks, kui osta sertifikaat, meenutas Peksar. Hanila ostis, aga midagi ei muutunud. Praegu haldab omavalitsuste teenusportaali AS Andmevara.

KOVTP-d kasutavad vallad hakkasid Peksari sõnul teisi teavitama, et süsteemi peale pole mõtet raha raisata. „Lõpuks me keeldusime viimased kuud maksmast," lisas ta.

Kiiremaks peaks veebilehed saama uue aasta alguseks, lubas siseministeeriumis kohalike omavalitsuste infoühiskonna arendamise eest vastutav Margus Lehesaar.

Lehesaar rääkis Lääne Elule, et KOVTP arendamisel tehti viga - kõik omavalitsused pandi samasse andmebaasi ja selle koormus läks lihtsalt liiga suureks. „Alguses ei olnud aeglane, see tekkis siis, kui tekkis üle 50 kasutaja." Lisas ta. Teenust kasutab praegu üle 100 omavalitsuse ja kõik maavalitsused.

Eesti elu kirjutas probleemidest omavalitsuste veebilehtedega tänavu maikuus ja siseministeeriumi pressinõunik Kadri Talvistu tõdes juba siis, et nurin teenuse kvaliteedi üle on ka ministeeriumini jõudnud ja peamiseks probleemiks on lehtede avanemise kiirus.

Oma kogemusi jagasid ka lugejad:
"Olen ammu kirunud, et kes sellise soperdise nt. Meremäe vallale tegi. Sama on ka Lasva valla kodulehega. Igat asja küsi kaks korda ja siis mõtleb nii pikalt, et lihtsalt süda läheb täis ja lahkud lehelt. Samas teiste ümbruskaudste valdade (Vastseliina, Misso, Haanja jne.) lehed avanevad koheselt. Jutt on Võrumaa valdadest."

"Ma sõidan autoga kiiremini 23 kilomeetri kaugusel asuvasse vallavalitsusse, kui see sama koduleht avaneb. Tõesti, ei oska selle saasta kohta midagi head öelda."

Hea lugeja, kuidas oled sina rahul omavalitsuse teenusportaaliga ning kui tihti oma kodu-omavalitsuse veebilehte külastad?