Valga linnapea Kalev Härk ütles: „Medaleid saavutanud õppurid tõestavad koolide ja noorte ambitsioonikust ning Valgas pakutava gümnaasiumihariduse kõrget taset". Härk lisas, et medalistid on tavaliselt sellised õpilased, kes juba põhikoolis õppisid tublilt ning olid ja on kõrgete väärtushinnangutega.

Vestluses kuldmedalitüdruk Silvia Tammelaga selgus, et neiu valis Valga Gümnaasiumi õpinguteks teadlikult ja on rahul. Ta leiab, et gümnaasiumi peaksid tulema kõrge õpimotivatsiooniga noored, kes on endale seadnud kindlad sihid ja soovivad hästi õppida. „Gümnaasiumi õpetajad oskavad ja suudavad õpilasi motiveerida küll, mind näiteks inspireeris aga kõige enam õpetaja Merike Madal, kes suutis muuta keemia tunnid huvitavaks ja panna armastama seda õppeainet. Gümnaasiumist võtan ma kaasa ka spordipisiku, koolis käidud aastate vältel tegelesin aktiivselt kergejõustikuga, parimaid tulemusi saavutasin sprindis ja kuulitõukes. Eelnevast tulenevalt olen plaaninud minna õppima Tartu Ülikooli arstiteaduskonda, hiljem sooviksin end ka välismaal täiendada", rääkis Silvia. Silvia ei välista peale õpinguid kodulinna naasmist, ta leiab, et siin on võimalusi oma ideid ja oskusi rakendada - tuleb olla vaid ise aktiivne. Aktiivsust ja pealehakkamist soovitab ta ka teistele noortele.

Valga Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants selgitas, et kuldmedaliga tunnustatakse gümnaasiumilõpetajat, kelle kõigi õppeainete kooliastmehinne on «väga hea». Hõbemedaliga märgitakse ära gümnaasiumilõpetaja, kellel kuni kahes õppeaines on kooliastmehinne vähemalt «hea» ja ülejäänud õppeainetes «väga hea». Gümnaasiumilõpetaja kuld- või hõbemedaliga tunnustamise otsustab kooli õppenõukogu.

Valga linnapea Kalev Härk tunnustab kuld- ja hõbemedaliga lõpetajaid ning põhikooli ja muusikakooli kiitusega lõpetanud õpilasi 5. juunil kell 14 Valga Muuseumi saalis.