Projekti „Renovation of Valga-Valka railway station" rahastatakse Eesti-Läti programmist ning projekti juhtpartneriks on Valga Linnavalitsus ja partneriks Valka Kihelkonnaduuma.

Valga-Valka on aktiivselt osalenud ka uue Euroopa Liidu programmeerimisperioodi Eesti-Läti programmi ettevalmistavate töörühmade töös. Toimunud on 5 erinevat töörühma: hariduse, keskkonna, ettevõtluse, transpordi ja tööhõive küsimustes ning lisaks toimus 26.02.2013.a. Valga-Valka ühisseminar, kus arutati ühiseid koostööpunkte uuel rahastamisperioodil.

Valga linnapea Kalev Härki sõnul on kahe linna ühiseks sooviks, et uuel perioodil oleks Eesti-Läti programmis suurema tähelepanu all Valga-Valka piiriülene koostöö ning edasi tuleb liikuda ühiste infrastruktuuri objektide rajamisel ning panustada nii keskkonnasäästliku majandamisse, ühisesse linnaplaneerimisse kui ka ettevõtluskeskkonna arendamisse ja tööjõu ümberõppesse ning mobiilsusesse. Lisades, et ka Eesti-Läti programmist finantseeritavatele projektidele tuleb pöörata tähelepanu EL struktuurivahendite siseriiklikele regionaalprogrammidele, kus kaksiklinna Valga-Valka puhul võiksid olla riikidevahelised kokkulepped kindlate infrastruktuuriobjektide rahastamisel.

Peale Valga-Valka raudteejaama renoveerimist saame juba järgmisel aastal panna tööle Valga-Valkat ühiselt teenindava linnaliinibussi ning selles osas aitab takistusi ületada eelkõige Läti üleminek eurole 2014.aastal. Oleme huvitatud nii Pedeli puhkeala ühiselt edasi arendamisest ning Valgamaa Kutseõppekeskuses Läti õppijate koolitamise võimaluste suurendamisest. Huvi nende teemade vastu on mõlemapoolne.