Kohvikus l.u.m.i, mille peremees Veikko Täär on ka alustavate ettevõtjate ridades, tervitas alustavaid ettevõtjaid SA Valgamaa Arenguagentuur juhataja Ülle Juht, kes toonitas, et Arenguagentuur on alati valmis nõu ja jõuga ettevõtjaid aitama.  Kuna alustaval ettevõtjal on kõige raskem end turundada, siis kohtumine andis selleks suurepärase võimaluse tutvustada enda tooteid-teenuseid, saada omavahel tuttavaks ja vahetada omavahel kontakte.

Valga maavanem Margus Lepik tõdes, et  vaid väike osa gümnaasiumilõpetajatest näeb oma tulevikku ettevõtjana, kuid riik on viimasel ajal hakanud rohkem ettevõtlust soosima. Maavanem tänas ettevõtjaid julguse ja oskuse eest hakkama saada ka majanduslikult raskel ajal.

Otepää abivallavanem Andres Arike tõi paralleelnäiteks ettevõtluses tegutsemisele pudrukeetmise. “Meie eestlastena oleme harjunud, et kõik, mida ette võtame, peab ka õnnestuma, ometi me teame kõik, et nii nagu pudrukeetmine ei pruugi alati õnnestuda, ei pruugi ka ettevõtlusega tegelemine alati välja kukkuda,” ütles Andres Arike.  Abivallavanem soovis ettevõtjatele edu nende tegevusalal.

Seejärel tutvustasid ettevõtjad  oma tegevusala. Nii mõnigi ettevõte erines traditsioonilistest tegevusaladest – nii näiteks pakub Vaatepiir OÜ teisaldatava planetaariumi teenust – planetaariumi on käidud näitamas mitmetes haridusasutuses. Pikemalt oma  tööst rääkis FIE Katrin Seppa, kelle nime taga on perefirma, mis toodab müslibatoone. Huvitav oli ka Tõrva ettevõtja Sigrid Perilluse tegevusala – saeketi teritamine, sellelaadset teenust eraldi teenusena Lõuna-Eestis ei pakutagi.

Kutsutud ettevõtjad:

1.Marko Urmet, Narmet OÜ, kohvik "Läti Saatkond"

2.Mihkel Kapp, Autotester OÜ, autodiagnostikateenus

3.Veiko Täär, Lumikohvik OÜ, kohvik l.u.m.i.

4.Ilmar Haak,     Puura Talu OÜ, kaeve- ja mullatööd

5.Aiki Martinson, Sankivimaa OÜ, turismitalu

6.Kaie Hanni,      Hanniek OÜ        Laadungikäitlus

7.Katrin Seppa, Katrin Seppa FIE, müslisegude, müslibatoonide tootmine

8.Kersti Kraas, Saare Puhkemaja OÜ, puhkemaja

9.Krista Klaus, Claabu OÜ, laste mängumaa "Claabu"

10.Valter Malm, Valga Leivatehas OÜ, Valga leivatehase kohvik-kauplus

11.Peeter Saimra, Vaatepiir OÜ, mobiilne planetaarium

12.Rene Rahnu, Riidaja Laastukoda OÜ, laastukatuste tootmine, paigaldus

13.Mart Salumaa, RoheValge OÜ, linnapuhastus, korrashoid

14.Krista Tiido, Toidupada OÜ, catering teenus

15.Sigrid Perillus, Sullirep OÜ, saekettide teritamine

Fotod: SIIT