Kolmepäevase programmi sisustasid edukalt kaitseliitlased noortekoolitusega „Seigeldes osavaks". Omalt poolt pakkusid tegevusi ka noorsootöötajad. Õhtud olid meeleolukad: esimese päeva õhtul esitati omaloomingut ja näidati öökino. Teisel õhtul astusid lavale Eestimaa mainekad bändid Paha Polly ja Kassidele Iirised. Õhtu jätkus diskoga, mille viisid läbi Valgamaa noored diskorid. Juba teist aastat järjest oli päevajuhiks noorte lemmik Venno Loosaar.

Omaloomingu programmis said suure aplausi Sangaste valla noored oma „luulenurgaga". Sangaste noored esinesid edukalt kõikidel võistlusaladel. Kaitseliidu programmis võistlusmomenti ei olnud, kuid selle eest oli see noorsootöötajate korraldatud teatevõistlustel, mille tulemusena jõudsid Sangaste noored kõrge teise kohani. Võitjaks tulid Tõlliste noored.

Noortele meeldib väga suvekooli idee. Siiri Linde, Silver Linde ja Ivar Levin võtsid Valgamaa noorte suvekoolist osa juba teist korda. Sangaste valla noor Siiri Linde arvas, et suvekool oli hästi korraldatud, tegevust oli rohkesti. Noored märkisid ära ka väga head toidud.

Valgamaa noorte suvekool 2011 toimus tänu Valgamaa Partnerluskogule ja Valgamaa Noorsootöökeskus Tanklale. Suvekooli toetasid Valgamaa Partnerluskogu ja Leader programm.