Kell 14.30 algas hariv osa, kus sai kuulda Tõlliste noortevolikogu ja Kadi Kerneri esitlust. Nad rääkisid noortevolikogu loomisest, liikmetest ja tegevustest, mis tekitas nii mõneski õpilases tahtmise asutada noortevolikogu.

Kõige kaugem külaline oli Anni Kuller Tallinnast, ta on Eesti Noorteühenduste Liidu tegevjuht. Ka tema rääkis noortevolikogude loomistest ning oma kogemustest. Ta õhutas kõiki noori aktiivselt tegutsema ja tegelema just sellega, mis neile endile on meelepärane ning sobiv. Hiljem tuli välja, et Otepää noored tahaksid väga asutada noortevolikogu ka oma valda. Anni jutu vahepeale tegime ka väikse tee- ja koogipausi. Vahepeal lisas meie kõigi suur lemmik Siiri Põldsaar oma tarkusi Anni jutule lisaks. Annit tänasime nagu ka kõiki teisi külalisi meie talvelaagrit sümboliseeriva linnukesega.

Pärast Anni juttu oli aeg õhtusöögiks ning vabaks ajaks. Päris paljud käisid ka poes ja väljas. Võimlas mängiti palli ja tehti kõike muud huvitavat. Kella 8 ajal hakkas meelelahutusõhtu. Meil oli palju külalisi. Kõigepealt tegi show-d Otepää Draamaklassi kunstiline juht Kerli Adov. Ta pani vabatahtlikke teatrit tegema nii dialoogidega, tantsides, pantomiimi ja improteatrit tehes. Selle kõigega tahtis ta öelda, et teatrit saab teha igal pool, kogu aeg ükskõik millises olukorras. Lõpetuseks esitasid nad oma draamaklassiga lühinäidendi, millest igaüks sai omamoodi aru.

Teisteks üllatuskülalisteks olid Rõngu rahvatantsugrupp Pärast Poole. Meile nad küll rahvatantsu ei esitanud, kuid näha saime väga vaimukat ja hästi kokkupandud tantsude popurriid „Grease“ist. Muljed sellest tantsust olid väga positiivsed ja heakskiitvad. Tantsugrupi juht õpetas ka meile kaks väga lõbusat seltskonnatantsu, kus said kõik kaasa lüüa ja ennast liigutada.

Peale üllatuskülalisi oli aeg üheskoos õue minna. Toimus nimelt öine orienteerumine koos tõrvikutega. Kui juhised olid antud, asuti kohe jooksuga punkte otsima. Samal ajal ka otsiti vastuseid küsimustele meie kooli kohta. Kui kõik olid alguspunkti tagasi jõudnud, mängisime pushpalli, mis osutus väga toredaks ja lõbusaks. Kella üheteistkümne ajal tegime diskot, mis kestis varajaste hommikutundideni.

Hommikul oli ilmselgelt kõigil väga raske üles ärgata. Hommikusöök oli kell 9.30 ja kell 10 hakkas juba tegevus. Kõigi ülesäratamist alustasime mängudega ja pärast seda tuli külla Valgamaa noortekogu president Sirli Pippar. Tema rääkis noortekogust, mis erineb noortevolikogust selle poolest, et see hõlmab kogu maakonna noorte tegevust.

Meie programm hakkas lõppema ajurünnakuga teemal „Kuidas aktiviseerida noori?“ Sellega seoses pidid rühmad koostama mingi teatud ürituse kava ja tööjaotusplaani ning samas teadma, kuidas kõike seda teostada. Rühmades sai ka parasjagu nalja ning pärast kõikide esitlusi oli pidulik lõpetamine lõunasöögil. Igaüks sai tänukirja ja aplausi osaliseks ning kätte jõudiski kurb lahkumine. Kallistati ja jagati oma kontakte ning laager oligi lõppenud.

Tahame ka tänada kõiki, kes aitasid kaasa selle laagri toimumisele!