Konkursi eesmärk on tunnustada ettevõtjaid, kes oma hea maine ja aktiivse tegevusega on aidanud kaasa Valgamaa arengule.


„Need ettevõtted, keda täna tunnustame panustavad lisaks oma põhitegevusele ja kasumi teenimisele Valgamaa tuntuse tõstmisele ning arendamisele.

Valgamaa ettevõtted paistavad eelkõige silma sellega, et toetavad võimalusel alati maakonna kultuuri ja sporti. Nad on ühiskonna alustalad ja neid tuleb tunnustada," ütles maavanem Margus Lepik avakõnes.

Parimaks tootmisettevõtteks pärjati AS Bacula, mis toodab Puka vallas Aakres laias valikus moose, kontsentreeritud mahlajooke ning jäätise- ja jogurtilisandeid. 2012. aastal saadi Veterinaar- ja Toiduametilt tunnustus uute toidugruppide käitlemiseks - nüüd võib uute toodetena valmistada ja müüa seeni ja seenetooteid, hoidiseid (ka köögiviljadest) ning mett. AS Bacula näol on tegemist stabiilse ja pideva tootearendusega tegeleva ettevõttega, mis on esindanud Valgamaad nii erinevatel konkurssidel, messidel kui ka televisioonis ja toonud seeläbi maakonnale positiivset tuntust.

Ka konkursi teise kategooria võit läks Puka valda - tunnustuse „Parim teenindusettevõte" pälvis Kristamus OÜ Greete Motell. Tegemist on omanäolise ja atraktiivse ettevõttega, mida iseloomustab kõrge teenindustase ja mitmekülgsed teenused. Lisaks majutusele ja toitlustamisele pakutakse ka aktiivse puhkuse veetmise võimalusi, sportimist jms. Ettevõte on pannud õla alla mitmete piirkonna spordivõistluste korraldamisele.

Parim uustulnuk on seekord aga OÜ Toidupada Otepää vallast. Ettevõte on tegutsenud alates 2010. aasta sügisest ning selle tegevust iseloomustavad areng, uudsed teenused ja ideed. Ettevõte pakub maalähedast ja lihtsat toitu, mida valmistatakse valdavalt elaval tulel - pajas, pannil või sütel.

OÜ Toidupada on edukalt toitlustanud mitmeid suurüritusi (Otepää MK etapp, Lõuna-Eesti Ralli jne). Lähiajal on aga metsade rüpes avamisel kohvik ning õppeköök.

Tunnustuse „Ettevõtluse edendaja" osaliseks sai Tiiu Voitk, kes on ettevõtjana ja ettevõtlusorganisatsioonide aktiivse liikmena andnud oma panuse Valgamaa ettevõtluse arengule. 2012. aastal käivitatud MTÜ Christine Gild turundab Tõrva kõrtsihoones Tõrva- Helme turismipiirkonda ning tutvustab mulgi kultuuri ja käsitööd. 2012. aastal asutatud OÜ Tõrva Meistrid, mille juhatuse liige Tiiu Voitk on, pakub tööd piirkonna käsitöö- ja suveniiride valmistajatele. Lisaks Tiiu Voitkile on ettevõtlusalase tegevusega haaratud kogu tema pere: kaks poega ja abikaasa on ettevõtjad.

Konkursi komisjon otsustas seekord välja anda eriauhinna parima noorte algatuse eest - auhinna saajaks oli MTÜ VeniVidiVici. 2011. aastal Otepää Gümnaasiumi noorte poolt ENTRUMprogrammi raames käivitatud Eestisisese- õpilasvahetuse projekt on olnud üliedukas, tõestanud oma jätkusuutlikkust ning toonud Valgamaale kuhjaga tuntust.

Konkurss „Valgamaa ettevõtluse auhind" viidi läbi kuuendat korda ning selle korraldajateks on Valga Maavalitsus, SA Valgamaa Arenguagentuur, MTÜ Valgamaa Omavalitsuste Liit ja MTÜ Valgamaa Partnerluskogu. Konkursile esitati ühtekokku 17 nominenti, kes kõik olid toimuvale tunnustusüritusele palutud.