Säde pargis tiigi ääres selgitatakse välja Liivimaa kangem kalamees. Ei puudu koertekooli esitlus ja sportmängud. Tegevust ja lustimist jätkub kogu perele.

Kõigi muude lastele pakutavate tegevuste juures on võimalus ka nautida rongisõitu, seekord küll mitte raudteel, vaid linna tänavatel. Kas rongijuhiks on Piilupart, jääb igaühel endal välja selgitada.

Liivimaa Mihklilaat kulmineerub seekord kontserdiga, kus selgitatakse välja Valga linna tunnuslaul. Grand Prix'le võistleb üheksa konkursile esitatud Valga-teemalist laulu. Auväärses žüriis osalemiseks on andnud nõusoleku helilooja Piret Rips-Laul, muusikapedagoogid Ursel Oja ja Evald Raidma ning volikogust Külliki Siilak ja Helve Braun.

Valga linnast on laule ka varem kirjutatud. Kontserdi teises pooles esitavad Valga linna kultuurikollektiivid Sven Malmi „Jaaniõhtu piirilinnas", „Ei ole võrdset Valgale"; Vello Lipandi „Valga-Valka sõsarlinnas"; Elle Puusta „Valga valss"; Helmut Oerti „Valss" ja Siiri Põldsaare „Kas võtad ta vastu".

Parima laulu loojale on ette nähtud 777 euro suurune preemia, lisaks antakse välja eriauhindu ja valitakse publiku lemmik.

Kõrvitsate paraad

5. oktoobril toimuval Mihklilaadal leiab esmakordselt aset vahva ettevõtmine - kõrvitsate paraad! Käes on kuldne sügis, mil käib kibekiire saagikoristus, selle käigus võib leida nii mõndagi huvitavat. Seoses sellega ootame kõikidelt kõrvitsakasvatajatelt erilisi - nii värvis, kujus kui ka suuruses - kõrvitsaid, et nendest kujundada mihklilaadal uhke ja huvitav väljapanek.

Kõrvitsad palume tuua kultuuri- ja huvialakeskuse valvelauda hiljemalt 4. oktoobriks.

Eksponaadid ei kuulu tagastamisele.