Päev algas 9. klassi õpilaste karjäärinõustamisega ning jätkus Tallinna Tehnikakõrgkooli töötoaga "Mood läbi aegade", mis kujunes 9.,11.ja 12.klassi õpilaste seas küllaltki populaarseks. Töötoa raames toimus ka moedisaini võistlus, mille võitjateks tulid Kati Markus, Keiu Lindeburg ja Mario Kirsimaa. Pärastlõunal kogunesid saali Toila Gümnaasiumi, Jõhvi Gümnaasiumi ja Jõhvi Vene Gümnaasiumi lõpuklasside õpilased. Neile esinesid karjäärispetsialistid Ida-Virumaa Rajaleidja keskusest, tööandjana tegi esitluse Viru Vangla ning õppimisvõimalusi tutvustasid Tartu Ülikool, Eesti Hotelli ja Turismikõrgkool, Sisekaitseakadeemia, Lääne-Viru Rakenduskõrgkool, Tallinna Tehnikakõrgkool, Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor, Tallinna Tervishoiu Kõrgkool, Ida-Viru Kutsehariduskeskus, Tartu Kutsehariduskeskus, materjalid oma erialade kohta saatis Tallinna Ülikool. Õppelaenuga seotud võimalustest ja kohustustest rääkis Swedbank esindaja Heli Nõukas. Tallinna Tehnikaülikool tutvustas oma erialasid Toila noortele 24. novembril, Eesti Energia projektipäeval.

16. novembril toimus kaks Ametipäeva tundi. 1. klassi lapsed tutvusid koolidirektori ja 3. klass arsti ametiga. Lapsed said uudistada direktori kabinetti ning kuulata arsti stetoskoobi abil kuidas lööb süda ja hingab kops.

17. novembril osalesid 9.-12. klassi õpilased Töövarjupäeval. Ettevalmistusi selleks päevaks hakati tegema juba varakult. Valiti huvipakkuv amet, otsiti valitud ameti esindajaga kontakt ning lepiti kokku päevakava. Õpilased, kes vajasid abi, said seda küsida kooli karjäärikoordinaatorilt või majandusõpetajalt. Seda, et tegemist oli vajaliku ja põneva päevaga, sai lugeda õpilaste töölehtedelt. Ametite valikul ei piirdutud vaid Toila valla asutustes töötavate ametite esindajatega, vaid meie õpilasi võis sel päeval kohata SA Ida-Viru Kirurgiakliinikus, Viru Vanglas, Narva linnapea kabinetis, AS Eesti Kaevanduse Aidu Karjääris, Ida prefektuuri Jõhvi politseijaoskonnas, ajalehe "Põhjarannik" toimetuses, AS Repo Vabrikutes, AS Sillamäe Sadamas, AS Pindi Kinnisvara objektidel, Eesti Rahvusringhäälingus jne, jne. Siinkohal tänan kõiki varjutatavaid ja asutusi, kes soostusid osalema Töövarjupäeval.

17. novembril toimus Toila valla Asutustepäev 4.-8. klassi õpilastele. Oma eesmärke ja töökorraldust tutvustasid Toila Vallavalitsus, Pühaoru Talu, Voka Masin AS, Pühajõe kirik, Toila Sanatoorium AS.

Õpilaste töölehtedest selgus, et oli põnev vaadata, kuidas metalli lõigatakse, saada teada millised on talutööd, kohtuda erinevate ametite esindajatega ning tutvuda asutustega, millest teati vähe. Maitsti erinevaid teraviljasorte, tutvuti lauakommetega, tutvuti kiriku ja vallamajaga.

12. klassi karjääriõpetuse õpilased on selle poolaasta jooksul ennast tõhusalt karjäärialaselt täiendanud: õppinud tundma iseennast, külastanud maakonna Karjääripäeva Narvas, osalenud Vabatahtlike noorte infoüritusel Toila Sanatooriumis, otsinud informatsiooni ametite ja kandideerimisdokumentide kohta, koostanud kooli Karjääristendi ning filminud isikliku video-CV.

Usun, et kogetu ja õpitu on kõigile noortele tulevikus toeks, et teha vajalikke otsuseid!